ορθοσκοπηση | eklampsia kai egios | στοματιτιδα | αυξημενα λευκα αιμοσφαιρια εγκυμοσυνη

Peeling φυτικό


Άλλες ονομασίες

Απολέπιση, Φυτοπήλινγκ

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Peeling είναι η απομάκρυνση του εξωτερικού στρώματος της επιδερμίδας, με ταυτόχρονη απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων που υπάρχουν σε αυτήν. Αυτό επιτελείται με τη βοήθεια φυσικών ή χημικών ιόντων, τα οποία έχουν την ιδιότητα να μαλακώνουν τα νεκρά κύτταρα και με αυτόν τον τρόπο διευκολύνουν την απομάκρυνσή τους.

Ενδείξεις

Το peeling ενδείκνυται σε προβληματικά νεανικά δέρματα που παρουσιάζουν υπερέκκριση των σμηγματογόνων αδένων, σε ωχρά δέρματα που χρειάζονται τόνωση, σε δυσχρωμίες και σημάδια που δημιουργήθηκαν από ακμή.

Αντενδείξεις

Το peeling αντενδείκνυται σε δέρματα πολύ ευαίσθητα, πολύ ξηρά ή αφυδατωμένα και επίσης σε ώριμα δέρματα.

Διενέργεια

Ανάλογα με το είδος και την εταιρία που παρασκευάζει το φυτικό peeling, διαφέρει σε κάποια σημεία ο τρόπος εφαρμογής. Γενικά η διαδικασία που ακολουθείται είναι απλό ντεμακιγιάζ, με γαλάκτωμα και λοσιόν καθαρισμού και εφαρμογή ατμού για διάνοιξη των πόρων, όπου είναι επιθυμητό. Το peeling εφαρμόζεται πάνω στο δέρμα και τρίβεται με κυκλικές κινήσεις για μερικά λεπτά (εξαρτάται από την ανθεκτικότητα του δέρματος). Κατόπιν αφαιρείται και εφαρμόζεται ανάλογη μάσκα καταπραϋντική. Η συχνότητα εφαρμογής του κρίνεται από την αισθητικό που παρακολουθεί το άτομο.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Μετά από την εφαρμογή του φυτικού peeling παρουσιάζεται ερύθημα και ξεφλούδισμα, το οποίο υποχωρεί σταδιακά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.