καταγμα βραχιονιου οστου θεραπεια | σκωληκοειδιτιδα | αποβολη εμβρυου τις πρωτες μερες | καλιο ανακοπη

Καθαρισμός βαθύς


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Ο βαθύς καθαρισμός του προσώπου είναι μια αισθητική περιποίηση κατά την οποία αφαιρούμε από την επιδερμίδα την ρυπαρότητα, δηλαδή σμήγμα, φαγέσορες κ.λ.π. Η περιποίηση αυτή περιλαμβάνει μια σειρά ενεργειών μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η αφαίρεση της ρυπαρότητας.

Ενδείξεις

Ο βαθύς καθαρισμός του προσώπου συνίσταται για όλους τους τύπους δερμάτων. Οι σμηγματογόνοι αδένες εκκρίνουν σμήγμα όλο το 24ωρο, προκειμένου να προστατεύσουν την επιδερμίδα από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες και να της χαρίσουν ευλυγισία. Όταν όμως οι αδένες αυτοί "γεμίζουν", εμφανίζονται φαγέσορες και είναι ο κατάλληλος καιρός για να πραγματοποιηθεί βαθύς καθαρισμός.

Αντενδείξεις

Οι διαδικασίες που περιλαμβάνει ο βαθύς καθαρισμός δεν ενδείκνυνται σε πολύ ευαίσθητα δέρματα, σε ευρυαγγείες, σε περιοχές του δέρματος όπου υπάρχουν αμυχές, φλεγμονές, εγκαύματα από ήλιο κ.λ.π.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Μετά από ένα βαθύ καθαρισμό μπορεί να υπάρχει ερεθισμός ή ελαφρύ "κοκκίνισμα" του προσώπου, κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό και υποχωρεί σταδιακά.

Διενέργεια

Οι διαδικασίες που περιλαμβάνει ένας βαθύς καθαρισμός είναι:

1.απλός καθαρισμός (ντεμακιγιάζ) με γαλάκτωμα και λοσιόν καθαρισμού
2.διάνοιξη των πόρων μέσω εφαρμογής ατμού-όζοντος
3.εξαγωγή του σμήγματος των πόρων
4.εφαρμογή υψίσυχνων ρευμάτων
5.μάλαξη όπου είναι επιθυμητή
6.τοποθέτηση κατάλληλης μάσκας
7.τοποθέτηση κατάλληλης υδατικής κρέμας.

Η συχνότητα επανάληψης του βαθύ καθαρισμού εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, για παράδειγμα ένα λιπαρό δέρμα "γεμίζει" πιο γρήγορα από ότι ένα ξηρό. Διάφορες καταστάσεις επίσης όπως ακμή, ψυχολογικές ή ορμονικές διαταραχές, επηρεάζουν το ρυθμό έκκρισης των σμηγματογόνων αδένων. Από όλα αυτά θα καθοριστεί η συχνότητα εφαρμογής βαθύ καθαρισμού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.