Καθαρισμός βαθύς

Σύντομη περιγραφή – ορισμός

Ο βαθύς καθαρισμός του προσώπου είναι μια αισθητική περιποίηση κατά την οποία αφαιρούμε από την επιδερμίδα την ρυπαρότητα, δηλαδή σμήγμα, φαγέσορες κ.λ.π. Η περιποίηση αυτή περιλαμβάνει μια σειρά ενεργειών μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η αφαίρεση της ρυπαρότητας.

Ενδείξεις

Ο βαθύς καθαρισμός του προσώπου συνίσταται για όλους τους τύπους δερμάτων. Οι σμηγματογόνοι αδένες εκκρίνουν σμήγμα όλο το 24ωρο, προκειμένου να προστατεύσουν την επιδερμίδα από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες και να της χαρίσουν ευλυγισία. Όταν όμως οι αδένες αυτοί “γεμίζουν”, εμφανίζονται φαγέσορες και είναι ο κατάλληλος καιρός για να πραγματοποιηθεί βαθύς καθαρισμός.

Αντενδείξεις

Οι διαδικασίες που περιλαμβάνει ο βαθύς καθαρισμός δεν ενδείκνυνται σε πολύ ευαίσθητα δέρματα, σε ευρυαγγείες, σε περιοχές του δέρματος όπου υπάρχουν αμυχές, φλεγμονές, εγκαύματα από ήλιο κ.λ.π.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Μετά από ένα βαθύ καθαρισμό μπορεί να υπάρχει ερεθισμός ή ελαφρύ “κοκκίνισμα” του προσώπου, κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό και υποχωρεί σταδιακά.

Διενέργεια

Οι διαδικασίες που περιλαμβάνει ένας βαθύς καθαρισμός είναι:

1.απλός καθαρισμός (ντεμακιγιάζ) με γαλάκτωμα και λοσιόν καθαρισμού
2.διάνοιξη των πόρων μέσω εφαρμογής ατμού-όζοντος
3.εξαγωγή του σμήγματος των πόρων
4.εφαρμογή υψίσυχνων ρευμάτων
5.μάλαξη όπου είναι επιθυμητή
6.τοποθέτηση κατάλληλης μάσκας
7.τοποθέτηση κατάλληλης υδατικής κρέμας.

Η συχνότητα επανάληψης του βαθύ καθαρισμού εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, για παράδειγμα ένα λιπαρό δέρμα “γεμίζει” πιο γρήγορα από ότι ένα ξηρό. Διάφορες καταστάσεις επίσης όπως ακμή, ψυχολογικές ή ορμονικές διαταραχές, επηρεάζουν το ρυθμό έκκρισης των σμηγματογόνων αδένων. Από όλα αυτά θα καθοριστεί η συχνότητα εφαρμογής βαθύ καθαρισμού.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση