οξεια παγκρεατιτιδα επιπλοκες | πυωδη αμυγδαλιτιδα | που μπορω να βρω αρσενικο δηλητηριο | μηνισκος | μηνισκος

Βιολογικός καθαρισμός στην ΠάτραΕγκαινιάσθηκε την Κυριακή 12/5 ο Βιολογικός Καθαρισμός της Πάτρας, σε έκταση 85 στρεμμάτων σε περιοχή του Δήμου Παραλίας. Από τη συνολική έκταση τα 35 στρέμματα αποτελούν πάρκο πρασίνου με 6.000 δένδρα και θάμνους, τα οποία αρδεύονται απο τα επεξεργασμένα νερά του ίδιου του έργου.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Παν. Χελάς, ο Βιολογικός Καθαρισμός της Πάτρας, είναι ο πιο σύγχρονος στη χώρα μας και ένας από τους καλύτερους της Ευρώπης.

Το έργο που κόστισε περισσότερα από 20 δισ. δραχμές, άρχισε να κατασκευάζεται το 1992 με δαπάνες του Ταμείου Συνοχής αλλά και συνεισφορά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για την ολοκλήρωσή του απαιτήθηκαν πάνω από 350.000 εργατοώρες, ενώ απασχολήθηκαν περί τα 165 άτομα. Τα επεξεργασμένα λύματα οδηγούνται στη θάλασσα μέσω υποθαλάσσιου αγωγού μήκους 1000 μέτρων.

Τα εγκαίνια του Βιολογικού Καθαρισμού έκαναν η υφυπουργός κ. Ροδούλα Ζήση και ο δήμαρχος Πατρέων κ. Ευαγγ. Φλωράτος, ενώ μίλησαν για τη σημασία και την αξία του στη γενικότερη αναπτυξιακή προσπάθεια της περιοχής, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νίκος Μπελιβάνης και ο τέως δήμαρχος κ. Ανδρ. Καράβολας επί των ημερών του οποίου άρχισε η κατασκευή του έργου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.