σιαλαδενιτιδα θεραπεια | εμβολιο πνευμονιοκοκκου | συνδρομο β12 | απαραιτηρα προσοντα κλινικου ψυχολογου

Ο καθαρισμός των αυτιών

Μην το παρακάνετε με τις μπατονέτες!

Τα αυτιά παράγουν προστατευτικό "κερί" (κυψελίδα), η οποία μερικές φορές συσσωρεύεται, με τελικό αποτέλεσμα την μείωση της ακουστικής οξύτητας.

Η κυψελίδα είναι το προστατευτικό "κερί" που παράγεται από τα αυτιά, προκειμένου να προφυλαχθούν από την είσοδο εξωτερικών ερεθιστικών ουσιών. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το ίδιο το αυτί, διαθέτει ειδικούς μηχανισμούς απομάκρυνσης του κεριού, όπως είναι οι τρίχες στον έξω ακουστικό πόρο.

Ο σωστός καθαρισμός περιλαμβάνει τη χρήση υγρής μπατονέτας (με οξυζενέ ή καθαρό νερό) με ήπιες κυκλικές κινήσεις και χωρίς να φθάνουμε στο βάθος του αυτιού.

Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει μετά από το μπάνιο, όπου η είσοδος νερού μπορεί να μαλακώσει την κυψελίδα.

Θα πρέπει να αποφεύγουμε τις υπερβολές στη χρήση στεγνών βαμβακιών ή μπατονέτας. Ο κίνδυνος τραυματισμού είναι μεγάλος, η αύξηση της συχνότητας των εξωτερικών ωτίτιδων μεγάλη. Η λάθος χρήση είναι αιτία το "κερί" να μεταφέρεται από τα πιο εξωτερικά σημεία στην επιφάνεια του τυμπάνου, να επικάθεται και να δημιουργεί ένα παχύ κέρινο στρώμα, το οποίο για να αφαιρεθεί θα χρειαστεί η επέμβαση ΩΡΛ.

Μεγάλα κομμάτια "κεριού" (βύσμα) δεν μπορούν να αφαιρεθούν με μπατονέτα. Υπάρχει ειδική ανώδυνη διαδικασία, που μπορεί να γίνει σε ένα ΩΡΛ ιατρείο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.