ποσο διαρκει η βιοψια ηπατος | φλεβοκομβική ταχυκαρδία | φυσιολογικα νουμερα πιεσης | ρυζογαλο θερμιδεσ

Πλατυποδία


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Πλατυποδία ονομάζεται η ελάττωση του ύψους ή και η εξάλειψη της ποδικής καμάρας με συνοδή απόκλιση της φτέρνας προς τα έξω.Η πλατυποδία μπορεί να είναι συγγενής (χαλαρή ή δύσκαμπτη) δηλ. να είναι αποτέλεσμα εκ γενετούς ανωμαλίας ή επίκτητης δηλ. να οφείλεται σε διάφορες τραυματικές κακώσεις που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ζωής.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΛΑΡΗ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ

Η πλατυποδία όπως είναι γνωστό αποτελεί πάθηση συνήθως των παιδιών. Συχνά οι γονείς παραπονούνται για εύκολη κούραση των παιδιών,συχνές πτώσεις κατά το βάδισμα ή το τρέξιμο και γρήγορη φθορά των παππουτσιών στην εσωτερική πλευρά των τακουνιών. Από όλα αυτά μόνο το τελευταίο φαίνεται να έχει πραγματική σημασία. Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος θα είναι και η ιατρική και φυσιοθεραπευτική αντιμετώπιση. Όσον αφορά την προσθήκη εσωτερικής ανύψωσης μέσα στο παππούτσι οι γνώμες διίστανται.’λλοι πιστεύουν ότι προφυλάσσει από τη μεγαλύτερη χαλάρωση των συνδέσμων και μυών του πέλματος και άλλοι ότι εάν δεν υπάρχει συγράτηση οι μυς έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται κατά τη βάδιση ευκολότερα.Στα παιδιά οι ασκήσεις αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της θεραπείας.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Ο στόχος της φυσιοθεραπείας στα παιδιά με πλατυποδία είναι η διατήρηση και αύξηση της δύναμης των μυών που συγκρατούν την ποδική καμάρα και η εκπαίδευση της βάδισης ώστε να διατηρηθεί η οστεοσυνδεσμική και μυική ισορροπία καθώς και ο συντονισμός των κινήσεων στον κύκλο της βάδισης.
Το παιδί εκπαιδεύεται να περπατά κατά το πλείστον ξυπόλητο μέσα στο σπίτι,σε χώμα,σε χαλίκια,σε άμμο και να εκτελεί το πρόγραμμα των ασκήσεων καθημερινά.Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν κινήσεις του άκρου ποδός σε διάφορες θέσεις(καθιστή,όρθια),περπάτημα στα δάκτυλα,στις φτέρνες κλπ καθώς και εκπαίδευση της βάδισης.Οι ασκήσεις είναι ενεργητικές,αντιστάσεως ενώ γίνονται και ασκήσεις με ειδικά λάστιχα(therabands).

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.