ανατομια κοιλιας | εχω χοληστερινη τι κρεας να τρωω? | ηπατικη ανεπαρκεια σκυλου | παθησεις της γλωσσας

Σάουνα


H Φιλανδική σάουνα είναι μια διαδικασία εφίδρωσης που προκαλείται με την ανύψωση της θερμοκρασίας του σώματος. Η διαδικασία αυτή επιτυγχάνει τη χαλάρωση και την αποκατάσταση μετά από κοπιαστική μυϊκή προσπάθεια. Η θερμοκρασία της Σάουνα κυμαίνεται από 50 έως 100 βαθμούς Κελσίου σε ξηρό αέρα και η διάρκεια της από 10 έως 35 λεπτά. Οι θετικές επιδράσεις της Σάουνα είναι οι εξής:
1. Επιτάχυνση της κυκλοφορίας του αίματος. Η καρδιακή παροχή αυξάνεται κατά 70%, η καρδιακή συχνότητα κατά 50-60%, ο χρόνος κυκλοφορίας κατά 60%, ενώ η περιφερική αντίσταση μειώνεται κατά 40%.
2. Διεγείρει την έκκριση των ιδρωτοποιών αδένων.
3. Αυξάνει το βασικό μεταβολισμό κατά 40% περίπου, προάγοντας την επανασύνθεση των ενεργειακών υποστρωμάτων που καταναλώθηκαν κατά την άσκηση.
4. Προάγει τη νευρομυϊκή χαλάρωση με την αύξηση της αιμάτωσης και την απομάκρυνση των προϊόντων της καύσης.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.