πρηζετε φρονιμιτης ομοιοπαθητικα | αρτηριακη υπερταση και ασκηση | αντιμετωπιση πονου καρκινου

Αθλητική ενδυμασία


Είναι το σημαντικότερο κομάτι του όλου εξοπλισμού. Η επιλογή πρέπει να γίνεται ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες, ώστε η θερμοκρασία του σώματος να διατηρείται σε επιθυμητά επίπεδα. Πρέπει να διευκολύνει τον αερισμό του σώματος και την αποβολή θερμότητας, όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και να συγκρατεί τη θερμότητα όταν ο καιρός είναι ψυχρός. Η αθλητική φόρμα πρέπει να είναι βαμβακερή με ελάχιστη συνθετική ύλη για το καλοκαίρι και μάλλινη ή από άλλα υφάσματα που συγκρατούν τη θερμότητα ( φλίς, αντιαναιμική ) για το χειμώνα. Καλό είναι να μην έχει φερμουάρ στα πόδια ή σε άλλα σημεία της, γιατί σε ενδεχόμενη πτώση μπορεί να προκληθούν σκισίματα και εκδορές του δέρματος. Το εσωτερικό φανελάκι πρέπει να είναι βαμβακερό, ώστε να απορροφά τον ιδρώτα και να μην προκαλεί αλλεργικές καταστάσεις. Το χειμώνα πρέπει να φοριέται κάτω από τη φόρμα ή το φούτερ γιατί προστατεύει ιδιαίτερα από τα κρυολογήματα. Οι κάλτσες να είναι λεπτές, εφαρμοστές και άνετες. Πρέπει να είναι μάλλινες ή βαμβακερές ώστε να απορροφάται ο ιδρώτας αλλά και να αναπνέει το πόδι. Οι γυναίκες καλό είναι να χρησιμοποιούν τα ειδικά αθλητικά στηθόδεσμα και οι άνδρες σουσπασουάρ, για προστασία από «πτώση» των αντίστοιχων οργάνων. Κατά τη διάρκεια της άσκησης πρέπει να αποφεύγονται τα συνθετικά εσώρουχα, γιατί με την τριβή και την εφίδρωση δημιουργούν δυσάρεστη αίσθηση και ανεπιθύμητες καταστάσεις στο δέρμα ( συγκάματα ), στις γυναίκες ειδικά ευνοούν τη δημιουργία μυκήτων στην περιοχή. Συμπερασματικά τα τρία πράγματα που πρέπει να λαμβάνονται πρωταρχικά υπόψη για την επιλογή της αθλητικής ενδυμασίας είναι:
1. Η ποιότητα, για να εξασφαλίζεται η ευχάριστη αίσθηση και ο αερισμός του σώματος.
2. Στη σύνθεση της ύλης, για εύκολη απομάκρυνση του ιδρώτα και του διοξειδίου του άνθρακα (άδηλη αναπνοή)
3. Στην εξασφάλιση θερμομόνωσης του σώματος, στις χαμηλές φυσικά θερμοκρασίες.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.