τι ειναι παραισθηση@Life | εμετό με αιμα | καρκίνος στον υπερζοκότα και θεραπελια

Ασκηση και Bρογχικό άσθμα


H άσκηση θεωρείται ως μια από τις αιτίες έκλυσης κρίσης βρογχοσπασμού στα άτομα με βρογχικό άσθμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις η κρίση συνήθως δεν εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά λίγα λεπτά μετά τη διακοπή της. Φυσικά η άσκηση απαγορεύεται στη διάρκεια κρίσης βρογχικού άσθματος. Για τα άτομα αυτά δεν συνίσταται η παρατεταμένη αερόβια άσκηση ( δρόμοι, ποδηλασία μεγάλων αποστάσεων ), ιδιαίτερα όταν γίνεται σε ψυχρό, ξηρό ή μολυσμένο περιβάλλον, καθώς και κοντά σε αλλεργιογόνους παράγοντες. Aντίθετα η κολύμβηση ενδείκνυται, γιατί ο αέρας που εισπνέεται είναι κεκορεσμένος με υδρατμούς και θερμός και έτσι δεν ευνοείται η εκδήλωση βρογχοσπασμού. Tο βρογχικό άσθμα δεν είναι απαγορευτικό για κανένα είδος άσκησης, απο τη στιγμή που μπορούν να ληφθούν προληπτικά μέτρα, όπως η εισπνοή φαρμάκων που αποτρέπουν την εκδήλωση βρογχοσπασμού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.