Εξεταση για ψιττακωση | ακτινογραφια θωρακοσ τι δειχνει | πληγη με καπαλο μεσα στη μυτη

Αποθεραπεία


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Η αποθεραπεία είναι μία σειρά από ασκήσεις που σκοπό έχουν να ελαττώσουν προοδευτικά την ένταση που έχει προκληθεί από την προηγούμενη έντονη δραστηριότητα. Η αποθεραπεία μπορεί να είναι ενεργητική και να περιλαμβάνει περπάτημα, jogging, διατατικές, αναπνευστικές και χαλαρωτικές ασκήσεις ή παθητική που περιλαμβάνει μασάζ, δινόλουτρα κ.α. Η ενεργητική αποθεραπεία είναι απαραίτητη ενώ με το συνδυασμό των δύο, επιτυγχάνεται το τέλειο αποτέλεσμα. Η αποθεραπεία έχει συνήθως διάρκεια 5 με 10 λεπτά και θεωρείται ικανοποιητική όταν η καρδιακή συχνότητα κυμαίνεται σε επίπεδα ηρεμίας.

Στόχοι της αποθεραπείας

Οι κυριότεροι στόχοι της αποθεραπείας είναι:
1. Να επανέλθει ομαλά η λειτουργία όλων των συστημάτων του οργανισμού σε φυσιολογικά επίπεδα ηρεμίας ( καρδιακή συχνότητα, ρυθμός αναπνοής, μήκος μυών ).
2. Η αποβολή των καματογόνων ουσιών ( γαλακτικό οξύ, νιτρικό οξύ ) από τους μύες.
3. Η μείωση του μυϊκού πόνου από την ένταση της προσπάθειας.

Η αποθεραπεία πρέπει να γίνεται πάντα. Η απότομη διακοπή της άσκησης μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στους ασκούμενους. Ιδιαίτερα όταν κάποιος γυμνάζεται συστηματικά και έντονα μπορεί να εκδηλώσει σύνδρομα υπερπροπόνησης από την έλλειψή της.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.