Γενικές οδηγίες για κάθε διαιτολόγιο του Care

1. Μπορείτε να ακολουθήσετε τη σειρά των ημερών όπως εσείς θέλετε. Δεν επιτρέπονται όμως οι μεταφορές γευμάτων ανάμεσα σε διαφορετικές ημέρες. Aλλαγές μέσα στην ίδια ημέρα επιτρέπονται.

2. Ποτέ μη μένετε νηστικοί περισσότερο από 3-5 ώρες. Ακόμα και το φρούτο θεωρείται (μικρό) γεύμα της ημέρας.

3. Να μην παραλείπετε γεύματα. Εάν στο μεταξύ νιώθετε πείνα, όλα τα λαχανικά, ωμά ή βραστά επιτρέπονται απεριόριστα με την προϋπόθεση να είναι σκέτα π.χ αγγούρι ή καρότο μόνο με ξύδι. Αλλου είδους ‘τσιμπολογήματα’ δεν επιτρέπονται.

4. Οπου δεν προσδιορίζεται η ποσότητα, σημαίνει ότι η κατανάλωση είναι ελεύθερη. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν όλα τα μπαχαρικά, καθώς και το λεμόνι και το ξύδι.

5. Τα αφεψήματα επιτρέπονται επίσης απεριόριστα, αρκεί να μην περιέχουν ζάχαρη. Η ημερήσια κατανάλωση ζάχαρης δε θα υπερβαίνει ποτέ τα 2 κουταλάκια του γλυκού (2 κ.γ.)

6. 1 κ.γ. = 1 κουτάλι του γλυκού / 1 κ.σ. = 1 κουτάλι της σούπας

7. Σαν προστιθέμενο λίπος στα φαγητά και στις σαλάτες σας, να χρησιμοποιείτε μόνο Αγνό Παρθένο Ελαιόλαδο σε όλες τις χρήσεις. Οπου δεν προσδιορίζεται η ποσότητα προστιθέμενου λίπους (ελαιόλαδο), που πρέπει να υπάρχει στη μερίδα σας, φροντίστε η ποσότητα να μην ξεπερνάει τα 2 κ.σ./μερίδα φαγητού.

8. 1 κουλούρι Θεσ/νίκης ζυγίζει περίπου 80γρ.

9. Μην παραλείπετε τα φρούτα σας. Οταν η κατανάλωση ενός φρούτου δεν είναι εφικτή, μπορείτε εναλλακτικά να πίνετε 1 ποτήρι του νερού (250ml) ή τυποποιημένο σε συσκευασία των 250ml, χυμό 100% φυσικό, χωρίς ζάχαρη.

10. Τα αναψυκτικά light επιτρέπονται, αλλά προσοχή στην κατάχρηση!

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση