διαχυτη ενδαγγειακη πηξη | τκε εξεταση αιματος | σπάσιμο δοντιού | εγκεφαλοπαθεια

Δίαιτα παγκρεατίτιδας - γενικές οδηγίες


Στη χρόνια παγκρεατίτιδα, λόγω των ανωμαλιών στην πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, συνήθως προτείνεται διαιτολόγιο αυξημένης ενέργειας , που μπορεί να φτάσει και τις 5.000 θερμίδες ημερεσίως.

Το διαιτολόγιο περιέχει κυρίως υδατάνθρακες και πρωτεϊνες. Προτείνεται οι υδατάνθρακες να ξεπερνούν τα 300γρ ημερεσίως και οι πρωτεϊνες μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 100-150γρ ημερεσίως.

Λόγω των προβλημάτων στην απορρόφηση του λίπους, το διαιτολόγιο πρέπει να είναι χαμηλό σε λιπίδια και να περέχει 40-50γρ λίπος ημερεσίως. Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος συχνά είναι απαραίτητα και η λήψη συμπληρωμάτων που περιέχουν την ομάδα των λιποδιαλυτών βιταμινών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.