ιοί και μικρόβια | δυσπλασια | χασμοδοντια | εμβολιο ψυγειο | στιγμα α μεσογειακης αναιμιας

Πνευμονική Καρδία


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Είναι η παθολογική εκείνη κατάσταση κατά την οποία προκαλούνται ανατομικές ή και λειτουργικές διαταραχές της δεξιάς κοιλίας της καρδιάς.

Παθογένεια

Οξεία : πνευμονική θρόμβωση ή θρομβοεμβολή.
Χρόνια : διροφιλαρίαση, χρόνια βρογχίτιδα, νεοπλασίες πνεύμονα, πνευμονικί ίνωση,χρόνιες πνευμονίες, αλλεργική βρογχίτιδα, παχυσαρκία.
Από τις προηγούμενες καταστάσεις είναι δυνατόν να δημιουργηθεί πνευμονική υπέρταση. Λόγω της πνευμονικής υπέρτασης το μυοκάρδιο της δεξιάς κοιλίας διατείνεται υπερτρέφεται ή εμφανίζει ανεπάρκεια, οπότε εγκαθίσταται δεξιά καρδιακή ανεπάρκεια.

Κλινική εικόνα

Ταχύπνοια, δύσπνοια, πυρετός, συμφόρηση, ωχρότητα, κυάνωση βλεννογόνων, μυική αδυναμία, απώλεια σωματικού βάρους, ταχυκαρδία, ασκίτης, υποδόρια οιδήματα, υδροθώρακας.

Διάγνωση

Από το ιστορικό, τα κλινικά συμπτώματα, το ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Αντιμετώπιση

Περιορισμός κινητικότητας του ζώου, εξουδετέρωση του αιτίου που προκάλεσε τη νόσο, ανάλατο σιτηρέσιο, διουρητικά, αγγειοδιασταλτικά, διγοξίνη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.