αναρρωση μετα απο λαπαροσκοπηση | διαστολη τραχηλου συμπτωματα | βρογχίτιδα συμπτώματα

Στείρωση της Θηλυκής γάτας


Για τη στείρωση της Θηλυκής γάτας σήμερα έχει κερδίσει έδαφος η μέθοδος της Ολικής Ωοθηκυστερεκτομής. Η ολική δηλαδή αφαίρεση του γεννητικού συστήματος του ζώου.
Αλλες μέθοδοι όπως : η αφαίρεση ωοθηκών, η αφαίρεση κεράτων της μήτρας, η απολίνωση των ωοθηκών δεν βρίσκουν εφαρμογή λόγω των προβλημάτων που αυτές συνεπάγονται (πυομήτρα του κολοβώματος, ανάπτυξη καρκινωμάτων).
Η χρήση των διαφόρων ορμονικών σκευασμάτων (κυρίως προγεσταγόνα) για την αναστολή του οιστρικού κύκλου, έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση πολύ σοβαρών παρενεργειών όπως παχυσαρκία, πυομήτρα, σακχαρώδης Διαβήτης, σύνδρομο Cushing, νεοπλασία μαστών, ωοθηκών κλπ
Η ολική ωοθηκυστερεκτομή είναι μία επέμβαση που διενεργείται εύκολα και με ασφάλεια, εφόσον τηρηθούν όλοι οι κανόνες χειρουργικής και αναισθησιολογίας των Μικρών Ζώων.

Για ποιους λόγους προτείνεται η στείρωση :
1. γίνεται εύκολα έλεγχος των γεννήσεων και επομένως έχουμε περιορισμό των ανεπιθύμητων νεογεννήτων και κατ'αυτόν τον τρόπο έχουμε περιορισμό των αδεσπότων ζώων.
2. το ζώο ζει άνετα στο περιβάλλον του σύγχρονου αστικού σπιτιού, χωρίς να δημιουργεί ενοχλήσεις στους ιδιοκτήτες και τους γείτονες.
3. το ζώο βρίσκεται πού συχνά σε οίστρο και εφόσον δεν ζευγαρώνει, βρίσκεται σε μία διαρκή ανησυχία.
4. με τη στείρωση το ζώο δεν έχει την πιθανότητα εμφάνισης πυομήτρας, που είναι μία πολύ συχνή παθολογική κατάσταση στα σαρκοφάγα.
5. μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης όγκων στους μαστούς.

Η στείρωση δεν προκαλεί κανενός είδους αλλαγή στη συμπεριφορά του ζώου, στη διάθεσή του για παιχνίδι. Υπάρχει βέβαια μία τάση ανάπτυξης παχυσαρκίας, αλλά αυτό ρυθμίζεται με τη χορήγηση στο ζώο των εξειδικευμένων τροφών για στειρωμένα ζώα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.