ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ | ψωριασικη αρθριτιδα | μολυνση | διαιτα οξειασ ηπατοπαθειασ

Λοιμώδης αρθρίτις μη γονοκκοκική


Άλλες ονομασίες

Σηπτική αρθρίτις μη γονοκκοκική.

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Λοίμωξη μίας η περισσοτέρων αρθρώσεων με διάφορα μικρόβια εκτός του γονοκόκκου. Τα συχνότερα μικρόβια είναι ο Staphylococcus aureus, o Staphylococcus epidermidis, ο πνευμονιόκοκκος.

Παθογένεια

Η λοίμωξη προκαλείται είτε κατά συνέχεια ιστού (απο τραύμα, χρόνιο δερματικό έλκος) είτε αιματογενώς.

Πρόληψη

Επιμέλεια και καθαρισμός των τραυμάτων.

Κλινική εικόνα

Συχνότερα προσβάλλει τις μεγάλες αρθρώσεις όπως γόνατα, ισχία, αστάγαλοι, καρπός, ώμος. Μερικές φορές μπορεί να εμφανιστεί ήπιος πυρετός και αρκετά συχνά πόνος και δυσκαμψία της άρθρωσης. Έαν δεν θεραπευθεί μπορεί να οδηγήσει σε οστεομυελίτιδα η συρίγγια.

Διάγνωση

Με παρακέντηση της άρθρωσης και λήψη αρθρικού υγρού όπου ανιχνεύεται το υπεύθυνο μικρόβιο. Το αρθρικό υγρό είναι φυσιολογικά διαυγές ενώ στην λοιμώδη αρθρίτιδα είναι τυπικά θολερό.

Αντιμετώπιση

Η λοιμώδης αρθρίτις αντιμετωπίζεται με ενδοφλέβια χορήγηση αντιβιοτικών που υποδεικνύει το αντιβιόγραμμα . Τα κύρια αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται είναι η ναφκιλλίνη, η βανκομυκίνη, η αμπικιλλίνη, ο συνδυασμός τικαρκιλλίνης και αμινογλυκοσίδης. Συνήθως η ενδοφλέβια θεραπεία ακολουθείται απο αγωγή απο του στόματος. Εκτός απο αυτά χρειάζεται παροχέτευση της άρθρωσης με αναρρόφηση με βελόνα και ακινητοποιήση της. Μερικές φορές χρειάζονται ριζικότερες επεμβάσεις.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.