Μπορώ να κάνω με το Pilates Reformer μια καλή προπόνηση;

Το reformer είναι ένα μηχάνημα γυμναστικής που μοιάζει με κρεβάτι, ενώ χρησιμοποιεί ελατήρια για αντίσταση. Είναι κατάλληλο για τα περισσότερα επίπεδα φυσικής κατάστασης και τραυματισμούς, παρέχοντας μια ασφαλή και αποτελεσματική προπόνηση.

Χτίζει εύκαμπτους μύες, οι οποίοι μειώνουν τον πόνο. Βοηθά επίσης ένα άτομο να σταθεί ψηλότερα και να αισθάνεται πιο ενεργητικό.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν reformer υψηλής ποιότητας. Αναζητήστε ένα με μεταλλικά ελατήρια και ανθεκτικό σκελετό από ξύλο ή αλουμίνιο.

Είναι ασφαλές;

Το pilates reformer είναι ένα από τα ασφαλέστερα μηχανήματα προπόνησης επειδή προσφέρει μια πλήρη άσκηση σώματος που μπορεί να τροποποιηθεί για να ταιριάζει σε διαφορετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης και τραυματισμούς. Διαθέτει πολλά εξαρτήματα και σας επιτρέπει να εκτελείτε κινήσεις κλειστής και ανοιχτής αλυσίδας, που σημαίνει ότι το χέρι ή το πόδι σας είτε είναι στερεωμένα στην πλατφόρμα (κλειστή αλυσίδα) είτε μπορούν να κινούνται ελεύθερα (ανοιχτή αλυσίδα).

Επιπλέον, τα ελατήρια στο Reformer έχουν σχεδιαστεί για να δυναμώνουν σε παγκόσμιο επίπεδο τους μυς σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε ισορροπημένη δύναμη και ευελιξία, τα οποία μπορούν επίσης να βελτιώσουν τη στάση, την κίνηση και τη συνολική φυσική σας κατάσταση.

Παρά τη δημοφιλή αντίληψη ότι το Pilates είναι για γυναίκες που θέλουν να είναι μακριές και αδύνατες, είναι στην πραγματικότητα κατάλληλο για όλους. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα reformer σε ένα στούντιο ή να εξασκηθείτε στο σπίτι με την καθοδήγηση ενός δασκάλου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι θα πρέπει να αποφεύγετε ασκήσεις που περιλαμβάνουν ξαπλωμένη ανάσκελα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς αυτό μπορεί να ασκήσει πίεση στη μήτρα και να περιορίσει τη ροή του αίματος.

Είναι αποτελεσματικό;

Το Pilates είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που θέλουν να χτίσουν μυς αλλά δεν έχουν χρόνο για προπόνηση cardio υψηλής έντασης. Οι ασκήσεις στο Pilates ενισχύουν τους μυς και τους τονώνουν πιο αποτελεσματικά από άλλες ασκήσεις, χάρη στην έκκεντρη σύσπαση των μυών.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του Pilates είναι ότι βοηθά στην αποκατάσταση, καθώς δουλεύει τους μύες του πυρήνα, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη στάση και την κίνηση. Αυτοί οι μύες παίζουν επίσης ρόλο στην υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης και στην πρόληψη τραυματισμών.

Το Pilates reformer παρέχει μια προπόνηση για ολόκληρο το σώμα, καθώς ενισχύει την πρόκληση των κινήσεων προσθέτοντας μια κινούμενη άμαξα και αντίσταση ελατηρίου στις ασκήσεις. Ο εξοπλισμός προκαλεί επίσης την ισορροπία και αυξάνει την ανάδραση από το σώμα, η οποία βοηθά στη διόρθωση των ανισορροπιών και στην πρόληψη τραυματισμών.

Είναι βολικό στον χρήση;

Τα πολλά εξαρτήματα του Pilates Reformer επιτρέπουν μια πιο ευέλικτη προπόνηση από ό,τι μπορεί να επιτευχθεί με το mat Pilates. Ως αποτέλεσμα, οι ασκήσεις μπορούν να τροποποιηθούν ώστε να προσαρμόζονται σε διάφορα μεγέθη σώματος και επίπεδα ικανότητας. Ακόμη και μια ανταγωνιστική δρομέας που έλαβε εντολή να αποφύγει την άσκηση με βάρη μετά από χειρουργική επέμβαση, μπόρεσε να εκτελέσει με ασφάλεια εργασίες αναμόρφωσης για να μην σφίξουν οι μύες της βουβωνικής χώρας, της πλάτης και των ποδιών της.

Το Reformer Pilates είναι επίσης πιο οικονομικό από άλλες μορφές άσκησης λόγω των κινήσεων χαμηλής πρόσκρουσης και της αποτελεσματικότητάς του στο να στοχεύει ένα ευρύ φάσμα μυϊκών ομάδων. 

Το μόνο μειονέκτημα ενός reformer σπιτιού είναι ότι μπορεί να απαιτεί περισσότερο χώρο από ένα μηχάνημα στούντιο, αλλά ο εξοπλισμός μπορεί να διπλωθεί για ευκολότερη αποθήκευση. Μπορείτε επίσης να επενδύσετε σε μικρότερα στηρίγματα, όπως ζώνες αντίστασης και μαγικούς κύκλους, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το χαλάκι για να παρέχουν μια παρόμοια προπόνηση στο σπίτι.

Είναι προσιτό στην τιμή;

Το reformer σάς επιτρέπει να εκτελείτε ασκήσεις Pilates ξαπλωμένοι, καθιστοί ή όρθιοι και μπορεί να φιλοξενήσει διάφορες σωματικές εκτιμήσεις. Ο εξοπλισμός είναι επίσης ρυθμιζόμενος με ποικίλη αντίσταση ελατηρίου, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε την προπόνησή σας ώστε να ταιριάζει στο επίπεδο φυσικής σας κατάστασης και να στοχεύσετε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες.

Ενώ μια προπόνηση Pilates δεν θα κάψει σημαντικές θερμίδες ούτε θα αυξήσει τον καρδιακό σας ρυθμό για να ενισχύσει σημαντικά τον μεταβολισμό σας, θα ενισχύσει και θα τονώσει τους μύες σε όλο το σώμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον πυρήνα, ο οποίος ενισχύεται με τακτικές προπονήσεις αναμόρφωσης για την προώθηση της καλής στάσης και τη βελτίωση της ισορροπίας και της σταθερότητας.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα reformer Pilates για οικιακή χρήση, το οποίο θα σας εξοικονομήσει έξοδα ταξιδιού και στούντιο, αλλά φροντίστε να δίνετε προτεραιότητα στην ποιότητα και την ανθεκτικότητα έναντι της τιμής. Αναζητήστε μάρκες με ανθεκτικά μεταλλικά ελατήρια και κουφώματα από ξύλο ή αλουμίνιο. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα αξεσουάρ που ονομάζεται Ladder Barrel, το οποίο συνδυάζει σκαλοπάτια σκάλας με μια συρόμενη πλατφόρμα για μια προπόνηση ολόκληρου του σώματος.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!