εκκολπωματα και διατροφη | ο ενδομητριος θανατος προκαλει σηψαιμια | αναζωπυρωση φυματιωσης συμπτώματα

Φλεβίτιδα και Ayurveda


Η "ληθαργική" κυκλοφορία του αίματος είναι ένα υδάτινο πρόβλημα, όπως είναι όλες εκείνες οι καταστάσεις του οργανισμού οι οποίες χαρακτηρίζονται από μία "βραδύτητα" και "νωχελικότητα ", στοιχεία καθαρά kapha.

Οι αρτηρίες συνήθως δεν έχουν προβλήματα αργής κυκλοφορίας (εκτός εάν έχουν αθηρωματικές πλάκες (αρτηριοσκλήρωση) οι οποίες εμποδίζουν τη ροή του αίματος), και αυτό διότι η καρδιά από την οποία ξεκινάει το αρτηριακό δίκτυο, σαν μία δυνατή αντλία, σπρώχνει το αίμα το οποίο περνάει από τις αρτηρίες με κατεύθυνση προς όλα τα όργανα του σώματος. Οι φλέβες όμως από την άλλη μεριά δεν έχουν πίσω τους καμμία καρδιά για να στέλνει το αίμα με δύναμη και έτσι είναι φυσικό να έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα από τις αρτηρίες στο να παρουσιάζουν αργή και "ληθαργική" κυκλοφορία.

Η σοφία της κατασκευής του σώματος έχει εφοδιάσει τις φλέβες με ένα σύστημα βαλβίδων έτσι ώστε η ροή του αίματος να είναι μόνο προς την κατεύθυνση της καρδιάς, και στην όλη κίνηση του αίματος παίζει τεράστιο ρόλο και η συνεργασία του μυικού συστήματος της κάθε περιοχής. Εύκολα λοιπόν καταλαβαίνει κανείς ότι οι φλέβες των ποδιών, όπου το αίμα έχει να ταξιδέψει αντίθετα με τη δύναμη της βαρύτητας, έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία και η πιθανότητα για "αργή κυκλοφορία" είναι αυξημένη ούτως ή άλλως. Αυτό το υδάτινης υφής πρόβλημα θα εμφανιστεί πιό εύκολα όταν στον άνθρωπο αυτόν συνυπάρξουν και άλλοι υδάτινοι παράγοντες, όπως είναι η παχυσαρκία, η κατακράτηση υγρών, η απουσία σωματικής κίνησης και άσκησης, κλπ.

Σε όλες τις περιπτώσεις φλεβίτιδας, χρειάζεται μία συχνή χρήση κόκκινου καυτερού πιπεριού (cayenne), το οποίο μπορεί να προστίθεται σε μικρή ποσότητα (μία πρέζα είναι αρκετή), σε όλα τα φαγητά, στο λαδολέμονο της σαλάτας, στο καθημερινό τσάι, κλπ.

Αναμιγνύουμε στο blender από ένα κουτάλι της σούπας σπόρους μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, αλάτι και σκόνη από ginger και χρησιμοποιούμε καθημερινά ένα κουτάλι του γλυκού μαζί με ghee.

Για αρωματοθεραπεία χρησιμοποιούμε τα αιθέρια έλαια από bergamot, cedarwood, clove, juniper, lavender, lemon, orange, peppermint και tangerine oil.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.