μαντου | εχω μεγαλη συστολικη πιεση | οστα καρπου | ψυχιατρος και εναλλακτικη ιατρικη νεα σμυρνη

Τυμπανισμός και Ayurveda


Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι παρουσιάζουν μία vata διαταραχή στην περιοχή της κοιλιάς (νευρογενή ή σπαστική κολίτιδα ή σύνδρομο του ευερέθιστου έντερου), η οποία όμως δεν εκδηλώνεται με διαταραχή των κενώσεων (ούτε δηλαδή δυσκοιλιότητα, ούτε διάρροια), αλλά το μόνο σύμπτωμα, το οποίο μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό και οδηγεί μερικές φορές τον (ή συχνότερα την) ασθενή σε απόγνωση, είναι ο φοβερός τυμπανισμός και τα αέρια. Μπορούν να υπάρχουν ταυτόχρονα και αρκετές κινήσεις του εντέρου ("γουργουρητά") και ίσως και πόνος, αλλά στους περισσότερους πάσχοντες υπάρχει ένα "στατικό" φούσκωμα και πρήξιμο της κοιλιάς το οποίο τους ταλαιπωρεί καθημερινά.

Εκτός από το να αντιμετωπίσουμε ριζικά την αέρινη διαταραχή (γεγονός που μπορεί να συμβεί μετά από αρκετό καιρό), ετοιμάζουμε ροφήματα από μάραθο, άνιθο, κάρδαμο (μισό κουταλάκι του γλυκού από το καθένα για ένα μεγάλο φλυτζάνι νερό) και λίγη φρέσκια ρίζα ginger και συστήνουμε να πίνει ο ασθενής τουλάχιστον δύο μεγάλα φλυτζάνια καθημερινά.

Προσθέτουμε επίσης κουρκουμά στο φαγητό, ή αγοράζουμε κάψουλες με κουρκουμά (turmeric) τις οποίες χρησιμοποιούμε καθημερινά μαζί με το φαγητό (μία έως δύο κάψουλες, δύο με τρείς φορές την ημέρα). Με τον κουρκουμά τα κόπρανα θα χρωματιστούν πορτοκαλί και δεν πρέπει να ανησυχήσουμε. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε μάραθο (fennel) σε κάψουλες (μία έως τρείς την ημέρα μαζί με το φαγητό).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.