Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της διατροφής με οnline διαιτολόγο

Η online διατροφή είναι μια υπηρεσία που σου προσφέρει την δυνατότητα να ακολουθήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής χωρίς να χρειαστεί να επισκεφτείς κάποιο διαιτολογικό γραφείο. Για το λόγο αυτό έγινε ιδιαίτερα γνωστή μετά την πανδημία του κορωνοιού.

Οι συνεδρίες αυτές μπορούν να γίνουν με την βοήθεια της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Μπορείς να επιλέξεις την πλατφόρμα που σε εξυπηρετεί όπως email, skype, viber, zoom ή ακόμα και τηλεφώνου και να πραγματοποιήσεις το ραντεβού σου με τον διαιτολόγο σου. 

Πως να επιλέξω το κατάλληλο online διαιτολόγο

Στο σημείο αυτό εύλογα μπορεί να αναρωτηθείς πως μπορείς να ξεκινήσεις μια τέτοια συνεργασία με ένα άτομο που δεν έχεις γνωρίσει από κοντά και δεν γνωρίζεις αν θα μπορεί να σε βοηθήσει.

Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να προσέξεις ο online διαιτολόγος – διατροφολόγος σου να πληρεί τα παρακάτω:

  • Να είναι υπαρκτό πρόσωπο και όχι ένα απρόσωπο site που θα σου ετοιμάσει ένα πρόγραμμα διατροφής μέσω μιας φόρμας με τα στοιχεία σου
  • Να κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
  • Να είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
  • Να μην σου δίνει απλά ένα πρόγραμμα διατροφής αλλά να σου παρέχει διατροφική εκπαίδευση
  • Να σου παρέχει υποστήριξη και εμπιστοσύνη

Πλεονεκτήματα online διατροφής

Ας δούμε λοιπόν τι θα κερδίσεις επιλέγοντας αυτήν την υπηρεσία

Άνεση

Οι συνεδρίες μπορεί να γίνουν από τον καναπέ του σπιτιού σου με την άνεση που εσύ επιθυμείς.

Χρόνο

Δεν χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο για επισκεφτείς κάποιο διαιτολογικό γραφείο. Καθώς το μόνο χρόνο που θα χρειαστείς είναι να ανοίξεις το κινητό ή τον υπολογιστή σου και να κάνεις την κλήση με τον online διαιτολόγο σου.

Μετακίνηση

Αποφεύγεις τις μετακινήσεις και την ταλαιπωρία που ενδεχομένως να αντιμετώπιζες στην κίνηση του δρόμου ή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ενώ είναι κατάλληλη και για εσένα που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείς να λείπεις από το σπίτι σου. Με αυτήν την υπηρεσία έρχεται ο διαιτολόγος σου online σε εσένα.

Ευελιξία

Μπορείς να πραγματοποιείς το ραντεβού σου πραγματικά οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι. Ακόμα και αν πρέπει να βρεθείς σε άλλη πόλη ή και χώρα, δεν χρειάζεται να ακυρώσεις την συνεδρία σου.

Διατροφή online Vs δια ζώσης

Στον παρακάτω πίνακα σου έχω συγκεντρώσει τις διαφορές ανάμεσα στην online και δια ζώσης διατροφή.

ΥπηρεσίεςΔιατροφή δια ζώσηςΔιατροφή online 
Λήψη διατροφικού και ιατρικού ιστορικούΧΧ
Πρόγραμμα εξατομικευμένης διατροφήςΧΧ
Διατροφική εκπαίδευσηΧΧ
Έλεγχος της προόδουΧΧ
Σωματομετρήσεις (βάρος, πόντοι, ύψος)ΧΧ
ΛιπομέτρησηΧ

Παρατηρείς λοιπόν ότι το μόνο που διαφέρει είναι η λιπομέτρηση. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο καθώς υπάρχουν εναλλακτικές μεθόδου για να παρακολουθείς το βάρος σου.

Μπορείς να χρησιμοποιείς μια μεζούρα και με τις κατάλληλες υποδείξεις να μετράς τους πόντους έτσι θα παρακολουθείς την πρόοδο σου.

Καταλήγοντας

Η online διατροφή λοιπόν αποτελεί μια υπηρεσία με πολλά πλεονεκτήματα ενώ τα αποτελέσματα της είναι αντίστοιχα με τις δια ζώσης συνεδρίες.

Διάλεξε τον κατάλληλο Online διαιτολόγο-διατροφολόγο που πιστεύεις ότι μπορεί να σε βοηθήσει και πέτυχε τους στόχους σου!

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!