Γρίππη και Ayurveda

Λίγο πριν τον ύπνο το βράδυ, βάζουμε σε μία μεγάλη λεκάνη αρκετό βραστό νερό και μόλις αρχίσει να κρυώνει, προσθέτουμε δύο γεμάτες κουταλιές της σούπας σκόνη μουστάρδας. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί τελείως και στη συνέχεια βάζουμε μέσα στη λεκάνη τα πόδια μας και κάνουμε ένα ζεστό ποδόλουτρο αφήνοντάς τα για τουλάχιστον δέκα λεπτά.

Παράλληλα, το ακόλουθο ζεστό ρόφημα είναι το πλέον κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περίπτωση γρίππης και κρυολογήματος, ακόμα και από τα αρχικά στάδια:

ΥΛΙΚΑ
(για 2 άτομα)
2.5 φλυτζάνια νερό
1 κουτ.γλυκού καρφιά γαρίφαλο
1 ξυλάκι κανέλα
2 cm φρέσκια ρίζα ginger
1 πρέζα πιπέρι cayenne
χυμός λεμονιού
μέλι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βάζουμε το νερό μαζί με τα καρφιά του γαρίφαλου, την κανέλα και τη ρίζα του ginger (ψιλοκομμένη) σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, σβήνουμε τη φωτιά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για περίπου μισή ώρα.
Στη συνέχεια το ξαναζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει και πάλι να βράζει, το σουρώνουμε και προσθέτουμε το πιπέρι, το μέλι και το λεμόνι. Πρέπει να το πιούμε όσο γίνεται πιό ζεστό. Το επαναλαμβάνουμε τρείς με τέσσερεις φορές την ημέρα

Χρησιμοποιούμε επίσης ginger, goldenseal και echinacea τα οποία κυκλοφορούν σε κάψουλες και πωλούνται ελεύθερα (χωρίς συνταγή ιατρού) στα φαρμακεία και στα καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής.

Προσθέτουμε από δύο έως τέσσερα γραμμάρια φυσικής βιταμίνης C (2,000 – 4,000 mgr) καθημερινά μέχρι και τρείς ημέρες μετά το τέλος της γρίππης.

Για αρωματοθεραπεία χρησιμοποιούμε τα αιθέρια έλαια από eucalyptus, lavender lemon, marjoram, orange, rosemary, thyme και tea tree oil.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση