Τριχόπτωση: Διάγνωση και Αποκατάσταση

Η τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει το 75% των ανδρών και το 60% των γυναικών σε κάποια φάση της ζωής τους.

Η τριχόπτωση βέβαια είναι μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού κατά την οποία έχουμε απόπτωση των τριχοθυλακίων , αλλά στην συνέχεια έχουμε την επανέκφυση αυτών και την παραμονή τους στο δέρμα μέχρι να ξαναπέσουν.

Ο κύκλος αυτός χωρίζεται λοιπόν σε τριες φάσεις :
α) Αναγενή
β) Καταγενή και
γ) Τελογενή που είναι αυτό που γνωρίζουμε εμείς ως τριχόπτωση.

Αυτός ο κύκλος αποτελεί μια φυσική διαδικασία και δεν πρέπει να μας ανησυχεί , όπως επίσης και η αύξηση που παρουσιάζεται κατά τους μήνες στην αρχή των αλλαγών των εποχών.

Η προβληματική τριχόπτωση αρχίζει όταν έχουμε αρνητικό ισοζύγιο επανέκφυσης των τριχών ή όταν βλέπουμε ή αντιλαμβανόμαστε την τρίχα πιο αδύνατη που είναι και το πρώτο καμπανάκι ειδοποίησης να επισκεφτούμε έναν δερματολόγο και όχι απλά το φαρμακοποιό της γειτονιάς.

Διάγνωση

Η διάγνωση της κατάστασης του τριχωτού της κεφαλής γίνεται πλέον με τον σύγχρονο τρόπο της ηλεκτρονικής Δερματοσκόπησης και Πυκνομέτρησης αντικαθιστώντας την επίπονη διαδικασίας του τριχοδιαγράμματος.

Έτσι δημιουργείται ο τριχοπτωτικός φάκελος του ασθενούς και μπορούμε ανα πάσα στιγμή να έχουμε συγκρίσιμα αποτελέσματα αλλά και την εκάστοτε κατάσταση του τριχωτού.

PRP PLASMA

To PRP αποτελεί μια καινοτόμο θεραπεία αντιμετώπισης της τριχόπτωσης. Γίνεται με τον διαχωρισμό του πλάσματος του αίματος και στην συνέχεια στην επανατοποθέτησή του στη μέση στιβάδα του δέρματος με την μέθοδο της μεσοθεραπείας . Τα αποτελέσματα είναι ορατά απ τον πρώτο μήνα με την διακοπή της τριχόπτωσης , ενώ με την συνέχιση των θεραπειών έχουμε ενδυνάμωση περαιτέρω των τριχοθυλακίων και πύκνωση των αδύναμων περιοχών.

Μεταμόσχευση Μαλλιών

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια διαδικασία επανατοποθέτησης τριχοθυλακίων στο δέρμα , είτε σε εντελώς άδεια περιοχή , είτε σε αραιωμένη περιοχή του τριχωτού της κεφαλής.

Η λογική είναι απλή, παίρνουμε τριχοθυλάκια από την δότρια περιοχή που συνήθως είναι στο πίσω μέρος του κεφαλιού ή στο πλάι πάνω από τα αυτιά και τα τοποθετούμε όπου επιθυμούμε.

Με αυτή την διαδικασία μπορούμε πλέον να τοποθετήσουμε στις εξής περιοχές:

  • Τριχωτό κεφαλιού
  • Γένια
  • Φρύδια
  • Φαβορίτες
  • Ουλές
  • Περιοχή γεννητικών οργάνων

Η εξέλιξη στην μεταμόσχευση Μαλλιών είναι η Ακούρευτη FUE. Είναι μια νέα τεχνική όπου παίρνουμε τριχοθυλάκια χωρίς καθόλου ξύρισμα ή κούρεμα στο κεφάλι και τα τοποθετούμε δίνοντας μας ένα φυσικό και πλούσιο αποτέλεσμα ανα cm2 δέρματος.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!