συνδρομο ανω κοιλης | καρανικιωτης ογκολογος | θερμοκρασια σωματος 36 | ka8olou upnos eppiptwseis | βαγοτονία

Κανέλα


Η κανέλα είναι αυτοφυής στην περιοχή της Κεϋλάνης και της Κίνας και ήταν πολλή γνωστή στους Αρχαίους Έλληνες και Αιγύπτιους. Αναφέρεται μάλιστα και στη Βίβλο (Παλαιά Διαθήκη) σαν "κίναμον". Έχει θερμαντική δράση και ηρεμεί και τα τρία doshas. Σε μεγάλη όμως ποσότητα και σε συχνή χρήση θα αυξήσει το Pitta στον οργανισμό. Χρησιμοποιούνται και η σκόνη, αλλά και τα ολόκληρα ξυλάκια της κανέλας στη μαγειρική και κυρίως στη ζαχαροπλαστική.

Διεγείρει την πεπτική λειτουργία, χωρίς όμως να ενοχλεί και να βγάζει από την ισορροπία της την πεπτική δύναμη του Agni, (όπως μπορεί να κάνει σε συχνή χρήση το ginger, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιείται με μεγάλη προσοχή από τους ελκοπαθείς), άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.