υπόταση | ολικη αφαιρεση στομαχου | σι ειναι τα γουργουριτα | στειρωση γατου | δυσφαγια αιτια | φυματιωση μαντου

Μπανάνα


Υπάρχουν συγκεκριμένες συνταγές για τη θεραπεία πολλών ασθενειών στις οποίες καταγράφεται σαν βασικό συστατικό είτε η ώριμη (κίτρινη και μαλακή) μπανάνα, είτε η άγουρη (πράσινη και σκληρή). Οι γεύσεις για την άγουρη μπανάνα είναι η στυφή και η όξινη (αυξάνει το Vata και μειώνει το Pitta και το Kapha), ενώ για την ώριμη είναι η γλυκιά (μειώνει το Vata, ενώ αυξάνει το Pitta και το Kapha). Όλες οι μπανάνες έχουν δροσιστική δράση στον οργανισμό.

Χρειάζεται όμως προσοχή και δεν πρέπει να τρώγεται η μπανάνα μαζί με γάλα ή γιαούρτι, διότι μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα και δυσπεψία (όλες λοιπόν οι "μοντέρνες" συνταγές με γιαούρτι με κομμάτια μπανάνας, ή milk shake με μπανάνα, είναι κατ’ αρχήν ακατάλληλες για τους περισσότερους και μόνο άτομα με ισχυρότατη πεπτική λειτουργία θα πρέπει να ασχολούνται μαζί τους). Επίσης η μπανάνα δεν ταιριάζει με οποιαδήποτε ποτά, αργά τη νύχτα και επίσης όταν υπάρχει πυρετός, καταροή, βήχας με απόχρεμψη και οιδήματα στο σώμα.

Οι μπανάνες έχουν αφροδισιακές ιδιότητες, και ενισχύουν όλους σχεδόν τους ιστούς (dhatus) μετά από το αίμα, δηλαδή το μυικό σύστημα (mamsa), τον λιπώδη ιστό (medas), τα νεύρα (majja) και το σπέρμα (sukra), δυναμώνοντας και το συνολικό ojas του οργανισμού.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.