Μπανάνα

ΜπανάναΥπάρχουν συγκεκριμένες συνταγές για τη θεραπεία πολλών ασθενειών στις οποίες καταγράφεται σαν βασικό συστατικό είτε η ώριμη (κίτρινη και μαλακή) μπανάνα, είτε η άγουρη (πράσινη και σκληρή). Οι γεύσεις για την άγουρη μπανάνα είναι η στυφή και η όξινη (αυξάνει το Vata και μειώνει το Pitta και το Kapha), ενώ για την ώριμη είναι η γλυκιά (μειώνει το Vata, ενώ αυξάνει το Pitta και το Kapha). Όλες οι μπανάνες έχουν δροσιστική δράση στον οργανισμό.

Χρειάζεται όμως προσοχή και δεν πρέπει να τρώγεται η μπανάνα μαζί με γάλα ή γιαούρτι, διότι μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα και δυσπεψία (όλες λοιπόν οι “μοντέρνες” συνταγές με γιαούρτι με κομμάτια μπανάνας, ή milk shake με μπανάνα, είναι κατ’ αρχήν ακατάλληλες για τους περισσότερους και μόνο άτομα με ισχυρότατη πεπτική λειτουργία θα πρέπει να ασχολούνται μαζί τους). Επίσης η μπανάνα δεν ταιριάζει με οποιαδήποτε ποτά, αργά τη νύχτα και επίσης όταν υπάρχει πυρετός, καταροή, βήχας με απόχρεμψη και οιδήματα στο σώμα.

Οι μπανάνες έχουν αφροδισιακές ιδιότητες, και ενισχύουν όλους σχεδόν τους ιστούς (dhatus) μετά από το αίμα, δηλαδή το μυικό σύστημα (mamsa), τον λιπώδη ιστό (medas), τα νεύρα (majja) και το σπέρμα (sukra), δυναμώνοντας και το συνολικό ojas του οργανισμού.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση