το νέο εμβόλιο της μηνιγγίτιδας | allinurl: Ypalliloi

Σωματικές δυνάμεις


Vata

Τα αέρινα άτομα κινούνται συνεχώς, αυτή είναι η φυσική τους κατάσταση. Παρ΄όλο όμως το γεγονός αυτό, η σωματική τους αντοχή είναι μικρή και εξαντλούνται γρήγορα. Δεν μπορούν να παρακολουθήσουν για πολλή ώρα κάποιο πρόγραμμα ασκήσεων, θα πρέπει να διακόψουν για λίγη ανάπαυση.

Θα παρουσιάσουν εύκολα ταχυκαρδία, αρρυθμία, τρέμουλο σε χέρια και πόδια, ναυτία, αϋπνία, ευερεθιστότητα και παρόμοια αέρινα συμπτώματα εάν αναγκαστούν να ασκηθούν εντατικά. Συνήθως μετά τη σωματική άσκηση πρέπει να φάνε κάτι ή να κοιμηθούν για λίγο έτσι ώστε να "γειωθούν" και να ανέβει λίγο το Kapha στον οργανισμό τους.

Pitta

Τα πύρινα άτομα έχουν σαφώς καλύτερη σωματική αντοχή, αρκεί να μην ζεσταθούν πολύ και ιδρώσουν. Αυτό θα τους φέρει εκνευρισμό και θα πρέπει να διακόψουν και να ξεκουραστούν για να ξεϊδρώσουν.

Η μεγάλη τάξη που τους διακρίνει τους βοηθά να οργανώσουν τις εργασίες τους ή το πρόγραμμα ασκήσεων στο γυμναστήριο και έτσι να αποφύγουν για αρκετό χρονικό διάστημα την κούραση.

Kapha

Είναι τα ιδανικά άτομα για μεγάλη σωματική καταπόνηση, διότι έχουν τεράστια περιθώρια αντοχής. Έχουν γερούς μύες, άφθονα αποθέματα αποθηκευμένης ενέργειας στον λιπώδη ιστό, και δεν εκνευρίζονται εύκολα από τις σωματικές εργασίες.

Όλα αυτά βέβαια ισχύουν εάν καταφέρουν να ξεπεράσουν τη φυσική τους ραθυμία και βραδύτητα που τα χαρακτηρίζει και τα εμποδίζει να κάνουν "το πρώτο βήμα". Εάν όμως ξεκινήσουν π.χ. ένα πρόγραμμα γυμναστικής, θα το συνεχίσουν με ενθουσιασμό, για δύο κυρίως λόγους:

Πρώτα από όλα διότι συνήθως "κολλάνε" σε οτιδήποτε από αυτά που κάνουν, αλλά κυρίως διότι μετά τη σωματική κόπωση νιώθουν καλύτερα ( η άυξηση του αέρα και η κίνηση - Vata εξισορροπεί το νερό - Kapha).

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.