σκωληκοειδης αποφυση ανατομια | T.K.E | κολικος εντερου | http://www.care.gr/post/197/emfragma-katotero

Ούρα - Mutra


Mutra είναι τα ούρα που παράγονται από τα νεφρά και αποβάλλονται από το ουροποιητικό σύστημα. Τα ούρα διατηρούν την ισορροπία της Υδάτινης Ενέργειας (Kapha) και ρυθμίζουν τη συγκέντρωση των υγρών μέσα στο σώμα και των διαφόρων ηλεκτρολυτών (Νάτριο, Κάλιο, κλπ).

Η παραγωγή ούρων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι ο τρόπος διατροφής του ατόμου, η κατανάλωση υγρών, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, η ψυχολογική κατάσταση, κλπ.

Υπάρχει μεγάλη συσχέτιση ανάμεσα στα δύο υγρά απόβλητα, δηλαδή τον ιδρώτα και τα ούρα. Οπως ήδη αναφέρθηκε, σε καταστάσεις όπου ευνοείται η παραγωγή του ιδρώτα (καλοκαίρι, έντονη άσκηση) τότε μειώνεται η παραγωγή ούρων και το αντίθετο συμβαίνει όταν οι συνθήκες αλλάξουν.

Ο οργανισμός σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποβάλλει τις τοξίνες που παράγονται στο σώμα και ανάλογα με τις συνθήκες επιλέγει την οδό του ιδρώτα ή του ουροποιητικού συστήματος.

Το χρώμα των ούρων εξαρτάται από τη διατροφή του ανθρώπου και από τη γενική κατάσταση του οργανισμού του. Για παράδειγμα, σε περίπτωση πυρετού (διαταραχή Pitta) το χρώμα των ούρων γίνεται σκούρο κίτρινο, σε περίπτωση ικτέρου τα ούρα παίρνουν το γνωστό χρώμα του "κονιάκ", στον διαβήτη είναι ανοιχτόχρωμα, κλπ.

Η φυσιολογική παραγωγή των ούρων είναι από 1.5 έως 3 λίτρα την ημέρα και ο φυσιολογικός αριθμός των
ουρήσεων είναι από έξι έως οκτώ. Εάν τα ούρα είναι περισσότερα ή λιγότερα από το φυσιολογικό, τότε η Υδάτινη Ενέργεια θα αρχίσει να διαταράσσεται.

Η μικρή παραγωγή μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των υγρών του σώματος, σε αύξηση της πίεσης του αίματος, σε οιδήματα, κλπ. Αντίθετα, η υπερβολική παραγωγή ούρων θα προκαλέσει αφυδάτωση του σώματος, υπόταση, αίσθημα κρύου στα άκρα, κλπ. Και στις δύο περιπτώσεις η επαναφορά στο φυσιολογικό θα γίνει με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή και την ταυτόχρονη αύξηση ή ελάττωση στην πρόσληψη των υγρών.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.