Personal Training μόδα ή υγεία;

Η άσκηση στις μέρες μας αποκτά όλο και περισσότερους “φανς”, καθώς ο κόσμος λόγω τον συνθηκών έχει προσπαθήσει να βρει πράγματα που βοηθούν την απομάκρυνση του στρες. Αρκετοί αγαπούν το τρέξιμο, το ποδήλατο και πολλοί την προπόνηση ενδυνάμωσης.

Η γυμναστική με έναν personal trainer για πολύ κόσμο θεωρείται μόδα, αφού υπάρχει η γνώμη πως η άσκηση είναι εύκολο πράγμα και δεν χρειάζεται απαραίτητα καθοδήγηση.

Βέβαια αυτό δεν μπορεί να βασιστεί με κάποιον τρόπο, καθώς μετά από πολλές έρευνες έχει αποδειχθεί πως η προπόνηση με γυμναστή προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις σε έναν ασκούμενο αλλά και απομακρύνει τον κίνδυνο τραυματισμού.  

Η καθοδηγούμενη γυμναστική βοηθάει στο καρδιοαναπνευστικό, στην διόρθωση στάσης του σώματος, την ενδυνάμωση συγκεκριμένων μυών, πάντα ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Έτσι ο ασκούμενος κάνοντας personal training μπορεί να βοηθήσει το σώμα του σε μακροχρόνια προβλήματα που να μην έχει αντιληφθεί ούτε ο ίδιος. Η ευεξία που μπορεί να νιώθει ένα άτομο, ίσως είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγχολυτικά των ημερών μας.

Ακόμα άσκηση με επαγγελματία προπονητή ξεκινούν άτομα που χρειάζονται αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς, καθώς η μυικότητα του σώματος τους τις περισσότερες φορές έχει ατονήσει. Με την γυμναστική συνήθως μπορούν να επαναφέρουν το σώμα τους στα αρχικά επίπεδα.

Δείτε περισσότερα για το personal training στα Fitness Training Gyms

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση