Μήπως πρέπει να ξεχάσουμε τις διατροφικές συνήθειες της καραντίνας;

Οι αλλαγές που έφερε η πανδημία εδώ και ένα χρόνο στην ζωή μας και συνεπώς στις διατροφικές μας συνήθειες είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους και τη μείωση της φυσικής δραστηριότητας. Ο συνδυασμός και των δύο, είναι παράγοντες κινδύνου εμφάνισης διαφόρων ασθενειών.

Πολλές μελέτες, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, δείχνουν πως τα αποτελέσματα του lockdown έφεραν τους ανθρώπους σε έναν ποιο υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς να καταφέρουν να μειώσουν τις μερίδες τους και να εντάξουν οποιοδήποτε είδος άσκησης στο καθημερινό πρόγραμμα τους.

Το σημαντικό είναι να μην το βάλουμε κάτω και να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Από πού όμως να ξεκινήσεις;

Θέσε μικρούς στόχους:

Μικρές νίκες κάθε φορά για να κερδίσεις μεγάλους αγώνες! Δεν είναι κακό να μην είσαι στην ίδια φυσική κατάσταση με αυτή πριν από την καραντίνα.  Ξεκίνησε βήμα-βήμα και, όσο αντέχει το σώμα σου ενώ μέρα με τη μέρα η αντοχή σου θα βελτιώνετε και θα φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βάλε ξανά στο πρόγραμμα την άσκηση:

Έφτασε η ιδανική εποχή για όσους αγαπούν το τρέξιμο! Είναι σημαντικό να προετοιμάζεις το σώμα σου για την σκληρή «δουλειά» οπότε ξεκίνα 5-7 λεπτά warm-up για να αποφύγεις τους τραυματισμούς. Ας μην ξεχνάμε ότι η αερόβια άσκηση βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, την ψυχική μας υγεία αλλά συμβάλλει και στη ρύθμιση και απώλεια του βάρους.

Υγιεινές διατροφικές επιλογές:

Βάλε χρώμα στη διατροφή σου! Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ενώ μαζί με τα λαχανικά αποτελούν καλές πηγές φυτικών ινών που συμβάλλουν στην αύξηση του κορεσμού και συνεπώς στην καλύτερη διαχείριση του σωματικού βάρους.

Μην ξεχνάς όμως και τις υπόλοιπες ομάδες τροφίμων! Προτίμησε τα δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια καθώς επίσης το λευκό κρέας αντί για το κόκκινο που μπορείς να το καταναλώσεις λίγες φορές το μήνα και τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα ψάρι. 

Ενυδατώσου:

Μην περιμένεις να διψάσεις! Για να φτάσεις σε αυτό το σημείο σημαίνει πως ο οργανισμός σου έχει ήδη αφυδατωθεί. Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται πάνω από 50% από νερό, το οποίο είναι απαραίτητο γιατί συμβάλλει σε διάφορες οργανικές λειτουργίες.

Αν δεν είσαι λάτρεις του νερού, δοκίμασε (συμπληρωματικά χωρίς να το αντικαταστήσεις), smoothies που περιέχουν φρούτα, φυσικό χυμό αραιωμένο με λίγο κρύο νερό, τσάι (σε μικρές ποσότητες γιατί περιέχει καφεΐνη), νερό με δυόσμο και φέτες από αγγούρι ή φρέσκα φρούτα, ή να έχεις μπουκάλι με νερό δίπλα σου να μην ξεχνάς να ενυδατώνεσαι.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση