εκκολπωματα | βουβωνοκήλη | οι μυς του σωματος | akroastika therapia | ΔΙΑΘΕΡΜΙΕΣ

Έκζεμα


Άλλες ονομασίες

Νευροδερματίτιδα, εκζεματική δερματίτιδα, δερματίτιδα εξ επαφής

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Φλεγμονώδης αντίδραση του δέρματος σε ενδογενή και εξωγενή αίτια.

Αντιμετώπιση με βελονισμό

Το έκζεμα αποτελεί τη συχνότερη δερματοπάθεια. Σε ποσοστό περίπου 25%, οι ασθενείς με έκζεμα παρουσιάζουν και άλλες ατοπικές (αλλεργικές) εκδηλώσεις όπως αλλεργική ρινίτιδα, επιπεφυκίτιδα και βρογχικό άσθμα.

Κατά την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, η νόσος οφείλεται σε ανεπάρκεια του Γιν του Μεσημβρινού του Πνεύμονα. Επιλέγονται για Βελονισμό σημεία που βρίσκονται κοντά στην πάσχουσα περιοχή, σημεία του Μεσημβρινού που πάσχει και του συζευγμένου Μεσημβρινού του Παχέος Εντέρου όπως Π7, Π9, ΠΕ4, ΠΕ11 και σημεία στο σώμα και στο πτερύγιο του αυτιού με αντιαλλεργική και αγχολυτική δράση όπως το σημείο Σπ6, Σπ10, Κ7 και τα σημεία Αλλεργία και Σενμεν του πτερυγίου. Η χρήση της δέσμης ενέργειας που παράγεται από τις συσκευές LASER, προάγει την ταχύτερη επούλωση της δερματικής βλάβης.

Συνήθως απαιτούνται 12-15 συνεδρίες Βελονισμού, που επαναλαμβάνονται μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Ικανοποιητικά αποτελέσματα με την εφαρμογή του Βελονισμού, παρατηρούνται στο 40-60% των ασθενών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.