Έκζεμα και Ayurveda

Από την καθημερινή διατροφή θα πρέπει να αποκλειστούν όλες οι ουσίες οι οποίες αυξάνουν την Πύρινη Ενέργεια στον οργανισμό και έχουν τελικά θερμαντική δράση. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το πιπέρι και όλα τα καρυκεύματα, το πορτοκάλι και το μανταρίνι, τη ντομάτα, τα τηγανιτά, τα οινοπνευματώδη, τη σοκολάτα, κλπ (βλέπε και “γαστρίτιδα – έλκος στομάχου”).

Βράζουμε σπόρους βαμβακιού σε κριθαρόνερο και στη συνέχεια κάνουμε κομπρέσες τοπικά.

Αναμιγνύουμε σκόνη κουρκουμά σε σουσαμέλαιο και το χρησιμοποιούμε σε κάθε περίπτωση εκζέματος. Μπορεί μάλιστα να χρησιμοποιήσει κανείς πρώτα μία απλή επάλειψη με σκέτο σουσαμέλαιο και στη συνέχεια να πάρει λίγη σκόνη κουρκουμά και να κάνει μία εντριβή στην περιοχή, έως ότου το σουσαμέλαιο απορροφηθεί πλήρως.

Για αρωματοθεραπεία χρησιμοποιούμε τα αιθέρια έλαια από chamomile, geranium, juniper, lavender και sandalwood oil.

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα