καταγμα καρπου | ψυχολογια κ διαιτα | ακτινιδιο θερμιδες | λοιμωξη του αναπνευστικου

Δυσμηνόρροια


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Επώδυνη σύσπαση στην περιοχή του ιδίως υπογαστρίου κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρήσεως. Διακρίνεται στην πρωτοπαθή δυσμηνόρροια, που είναι η συχνότερη, όταν δεν υπάρχουν εμφανείς διαταραχές και στη δευτεροπαθή, όταν συνοδεύει οργανικές νόσους της πυέλου.

Αντιμετώπιση με βελονισμό

Η πρωτοπαθής δυσμηνόρροια, αποτελεί σημαντικό αίτιο περιορισμού της δραστηριότητας νέων κυρίως γυναικών. Η συμπτωματική αντιμετώπιση της νόσου, περιλαμβάνει κυρίως τη χορήγηση μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και σπασμολυτικών, με παροδική όμως ύφεση των ενοχλημάτων και υποτροπή τους στην επόμενη έμμηνο ρύση. Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, η νόσος οφείλεται σε στάση και λίμναση της ενέργειας του Ήπατος που οδηγεί σε παρεμπόδιση της ομαλής ροής του Αίματος στους Παράδοξους Μεσημβρινούς Τσονγκ Μάι και Αγγείο Σύλληψης ή σε ανεπάρκεια της ενέργειας του Νεφρού και του Ήπατος. Επιλέγονται σημεία από τους πάσχοντες Μεσημβρινούς όπως ΑΣ3, ΑΣ4, ΑΣ6, Η3, ενώ αποτελεσματική θεωρείται και η εφαρμογή μόξας. Η θεραπεία αρχίζει δύο ημέρες πριν την αναμενόμενη εμμηνορρυσία και επαναλαμβάνεται καθημερινά ή κάθε δύο ημέρες μέχρι την υποχώρηση της. Συνήθως, μετά από 3 - 4 κύκλους παρατηρείται σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων και η θεραπεία μπορεί να διακοπεί.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.