μουσταλευρια θερμιδεσ | ογκωμα υπερωας κατω γναθου | οταν αποδεχεσαι τον εαυτο σου | οστεοαρθριτιδα ωμου

Λόξυγκας


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Χαρακτηριστικός ήχος που παράγεται από την ακούσια σύσπαση του διαφράγματος, με ταυτόχρονη σύγκλειση της γλωττίδας.

Αντιμετώπιση με βελονισμό

Βραχέα επεισόδια λόξυγκα μπορεί να είναι το αποτέλεσμα γαστρικού φόρτου, λήψης αλκοόλ, αιφνίδιας μεταβολής της θερμοκρασίας και έντονου καπνίσματος. Ο επίμονος όμως λόξυγκας, αν και συχνά μπορεί να είναι ιδιοπαθής (χωρίς προφανή αιτία), πρέπει να διερευνάται από γιατρό ανάλογης ειδικότητας, προκειμένου να αποκλεισθούν υποκείμενες οργανικές βλάβες. Ο βελονισμός έχει σαφή ένδειξη στις περιπτώσεις λειτουργικού λόξυγκα, ενώ σε περιπτώσεις που αυτός αποτελεί εκδήλωση οργανικής βλάβης, μπορεί να συνδυασθεί με την κλασσική θεραπευτική αγωγή.

Κατά την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, ο λόξυγκας οφείλεται σε λίμναση της ενέργειας Τσι του Ήπατος ή σε βλαπτική επίδραση του εξωγενούς παράγοντα Κρύο στον Στόμαχο. Τα σημεία που επιλέγονται για βελονισμό ανήκουν στους πάσχοντες Μεσημβρινούς του ΄Ηπατος και του Στομάχου (Σ36, Σ44, Η3). Επίσης επιλέγονται τα σημεία Περ6, ΑΣ12 (πρόσθιο σημείο Μου του Στομάχου) και ΑΣ13 (αποβάλλει το κρύο από τον Στόμαχο). Τέλος, χρησιμοποιούνται τα παρασπονδυλικά σημεία 17 - 21 του Μεσημβρινού της Ουροδόχου Κύστης. Τα σημεία αυτά δέχονται νευρικές απολήξεις από τα ίδια νευροτόμια που νευρώνουν και το διάφραγμα (Θ7 - Θ10). Είναι δυνατό οι βελόνες να συνδεθούν με συσκευή ηλεκτροβελονισμού, για ενίσχυση του αποτελέσματος της κλασσικής ηλεκτροθεραπείας.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.