ανατομια σωματος | ru486 κοστος | ασθμα | ωλενιος καμπτηρας | ρετινόλη α | διαταση δεξιας κοιλιας

Επικονδυλίτιδα του αγκώνα


Άλλες ονομασίες

Tennis elbow

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Φλεγμονή της απονεύρωσης του βραχέος κερκιδικού εκτείνοντα τον καρπό και του κοινού εκτείνοντα τα δάκτυλα μυ. Εκδηλώνεται με πόνο στον αγκώνα που επιδεινώνεται με τις περιστροφικές κινήσεις του αντιβραχίου, όταν η παλάμη είναι κλειστή.

Αντιμετώπιση με βελονισμό

Αποτελεί μία από τις νόσους στις οποίες ο Βελονισμός μπορεί να έχει άμεσο και θεαματικό αποτέλεσμα. Αρχικά ο ασθενής κινεί την άρθρωση του αγκώνα στην πάσχουσα πλευρά, προκειμένου να εντοπίσει τα επώδυνα σημεία. Κατόπιν ψηλαφάται η περιοχή από τον γιατρό και καταγράφεται το ή τα σημεία της μεγαλύτερης ευαισθησίας. Σε αυτά τα σημεία τοποθετείται η βελόνα βελονισμού, η οποία και παραμένει για 10 - 20 λεπτά. Αν δεν υπάρξει άμεσο παυσίπονο αποτέλεσμα, βελονίζονται τα τοπικά σημεία του Μεσημβρινού που πάσχει (ΠΕ11, Π5,ΤΘ10, ΤΘ5, ΠΕ4). Συνήθως απαιτούνται λίγες συνεδρίες βελονισμού (1-6). Παράλληλα μπορεί να εφαρμοσθεί ο ηλεκτροβελονισμός και ο LASER βελονισμός, ενώ σε ανθεκτικές στη θεραπεία περιπτώσεις, γίνεται έγχυση στην επώδυνη περιοχή κορτικοστεροειδών ή τοπικού αναισθητικού (φαρμακευτικός βελονισμός).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.