αερια αιματος φυσιολογικες τιμες | μυς ποδιου | αφτρα διαστασεις | αποχρεμπτικό | αντιτετανικος ορος

Παραρρινοκολπίτιδα


Άλλες ονομασίες

Ιγμορίτιδα, μετωπιαία κολπίτιδα

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Ιογενούς ή μικροβιακής αιτιολογίας φλεγμονή των παραρρινίων κόλπων (ιγμόρια, μετωπιαίοι, ηθμοειδείς).

Αντιμετώπιση με βελονισμό

Η παραρρινοκολπίτιδα αποτελεί συχνή πάθηση, με εποχιακή κυρίως κατανομή. Μπορεί να εκδηλωθεί με οξεία μορφή και κλινικές εκδηλώσεις την κεφαλαγία, αίσθημα βάρους στο πρόσωπο, ρινική συμφόρηση, δύσοσμο πυώδες έκκριμα από τη μύτη και οπισθορινική έκκριση. Συχνές είναι και οι υποτροπές της νόσου Η αντιμετώπιση του παθογόνου μικροοργανισμού, θα γίνει με την χορήγηση των απαραίτητων αντιβιοτικών φαρμάκων. Ο Βελονισμός μπορεί να συμβάλλει με πολύ καλά αποτελέσματα, στη συμπτωματική ανακούφιση των ασθενών. Από την πρώτη θεραπεία, τα αποτελέσματα της εφαρμογής του Βελονισμού γίνονται αντιληπτά από τον ασθενή, με ύφεση των κύριων ενοχλημάτων, όπως της κεφαλαλγίας και της ρινικής συμφόρησης. Επιλέγονται τοπικά σημεία όπως ΚΑ20, ΟΚ2, ΧΚ14 στην μετωπιαία κολπίτιδα ή ΠΕ20, Σ2, Σ3, ΛΕ18 στην ιγμορίτιδα και απόμακρα σημεία κυρίως των άνω άκρων όπως το ΠΕ4 και ΠΕ11 που θεωρούνται ότι έχουν αναλγητική και ανοσορυθμιστική δράση. Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται κάθε δύο ή τρεις ημέρες, μέχρι την πλήρη κλινική και ακτινολογική ύφεση της νόσου, παράλληλα με την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.