χημειοθεραπεια με χαπια | μηριαιο καταγμα | οιδημα κατω γναθου | καρκινος πνευμονα απο μετασταση

Κρίση

Κάθε ξαφνική διακοπή φυσιολογική ροής του ρυθμού της καθημερινής μας ζωής, που απαιτεί την επανεξέταση πράξεων και σκέψεων.

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Ως κρίση χαρακτηρίζεται κάθε ξαφνική διακοπή φυσιολογική ροής του ρυθμού της καθημερινής μας ζωής, που απαιτεί την επανεξέταση πράξεων και σκέψεων. Αυτή η γενική αίσθηση της απώλειας των στηριγμάτων της καθημερινής ζωής είναι κυρίαρχη στην έννοια με την οποία χρησιμοποιείται ο όρος. Για παράδειγμα, λέμε ότι περνάμε μια ψυχολογική κρίση όταν χάνουμε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, όταν μένουμε άνεργοι, όταν χωρίζουμε ή όταν μαθαίνουμε ότι ο σύντροφός μας δεν είναι πιστός στη σχέση μας.

Χαρακτηριστικά της κρίσης

Η κρίση είναι ένα γεγονός που επιφέρει άγχος, χαρακτηρίζεται από την απώλεια, τον κίνδυνο ή την ταπείνωση, εμπεριέχει την αίσθηση του ανεξέλεγκτου και του απρόσμενου, δημιουργεί αλλαγές στην καθημερινότητα και αβεβαιότητα για το μέλλον, και κάνει το άτομο να αισθάνεται μελαγχολία που συνεχίζεται για αρκετό διάστημα (περίπου από δυο έως έξι εβδομάδες).
Μια ψυχολογική κρίση επηρεάζει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και την συμπεριφορά μας.

Η λέξη κρίση μας παραπέμπει στην απειλή, στην κρίσιμη στιγμή που πρέπει να παρθεί μια απόφαση και στην αντιμετώπιση μιας κατάστασης που μας αγχώνει και μας καταβάλλει. Όλοι μας ανήκουμε αυτή τη στιγμή σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες: σε αυτούς που πέρασαν μια μεγάλη κρίση στη ζωή τους, σε αυτούς που περούν μια κρίση τώρα και σε εκείνους που πρόκειται να περάσουν στο μέλλον. Δεν υπάρχει όμως τρόπος να αποφύγουμε τις κρίσεις.

Όμως ακόμα και η χειρότερη κρίση μπορεί να ξεπεραστεί με τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος και την καθοδήγηση και την υποστήριξη των άλλων ανθρώπων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.