βουβωνοκηλη θεραπεια με γυμναστικη | 32 εβδομαδα κυησης | μυοσκελετικο συστημα | πλευριτιδα

Σεξουαλικότητα του εφήβου


Η σεξουαλική περιέργεια και η διέγερση του εφήβου είναι φαινόμενα απολύτως φυσιολογικά. Το ενδιαφέρον για το άλλο φύλλο αναπτύσσεται και καλλιεργεί τις συνθήκες εκείνες που θα του επιτρέψουν να μάθει περισσότερα γύρω από το σεξ και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Κύριο γνώρισμα της σεξουαλικότητας του εφήβου είναι ο αυνανισμός. Ο αυνανισμός αποτελεί απαραίτητο και σημαντικό διέξοδο στην σεξουαλική ενέργεια που βιώνει το άτομο σε αυτήν την ηλικία. Στις ηλικίες αυτές η εκτόνωση μέσω του αυνανισμού βοηθά τον έφηβο να μην εμπλακεί σε πρώιμες σεξουαλικές επαφές που δεν είναι πάντα εύκολες αλλά ούτε και απαραίτητες σε αυτή τη φάση.

Σεξουαλικός πειραματισμός

Οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις και ο σεξουαλικός πειραματισμός δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στην ηλικία της εφηβείας. Όταν αναφερόμαστε σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις δεν εννοούμε το σωματικό σεξουαλικό ενδιαφέρον που εκτείνεται και στην ενήλικη ζωή του ατόμου αλλά το ρομαντικό ενδιαφέρον για το ίδιο φύλο. Η μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων έχουν βιώσει τέτοια συναισθήματα για άτομα του ίδιου φύλου, το είδος αυτό όμως της δραστηριότητας παραχωρεί τη θέση του στο ενδιαφέρον για το άλλο φύλο.

Σεβασμός προς τον έφηβο

Η σεξουαλική ζωή του εφήβου δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο σχολιασμού από τους γονείς και ιδιαίτερα δεν πρέπει να γίνονται σχόλια με ειρωνικό χαρακτήρα. Ο σεβασμός για την ιδιωτική του ζωή είναι πολύ σημαντικός.

Σωστή και έγκυρη ενημέρωση

Οι απορίες που έχουν οι έφηβοι ειδικά στην αρχή της ήβης, έντεκα με δεκατεσσάρων ετών, πρέπει να λύνονται από τον γονέα του ίδιου φύλου με ειλικρίνεια και άνεση.

Αν ο έφηβος νοιώσει ότι δεν μπορεί να πάρει τις απαντήσεις που θέλει από την οικογένεια του τότε θα στραφεί στους φίλους του ή σε άλλους είδους πηγές πληροφόρησης (περιοδικά, βιντεοκασέτες, Internet), με αρνητικά πολλές φορές αποτελέσματα για τον ψυχισμό του.

Η σωστή ενημέρωση για τα σεξουαλικά ζητήματα και η σωστή συμπεριφορά και διαγωγή απέναντι στους άλλους είναι μία διεργασία που διδάσκεται μέσα στην οικογένεια. Το πιο σημαντικό είναι να διδαχτεί ο έφηβος να συμπεριφέρεται υπεύθυνα, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά.Πολλοί από τους μεγάλους έρωτες, που είναι γνωστοί σε όλον τον κόσμο, έχουν την αρχή τους στην ήβη.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.