ερπητοειδης ουλοστοματιτιδα | πλευριτιδα συμπτωματα | Αντιμετωπηση ψιλλους τσιμπουρια

Αγοραφοβία


Άλλες ονομασίες

Agoraphobia

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Μορφή φοβίας που εκδηλώνεται με αδικαιολόγητο φόβο και άγχος, όταν κάποιο άτομο βρίσκεται σε πολυσύχναστο χώρο

Χαρακτηριστικά αγοραφοβίας

Στην κλινική πράξη η αγοραφοβία και η διαταραχή πανικού συμβαίνουν συχνά μαζί και είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου συναντάμε μόνες του τις διαταραχές αυτές. Το άτομο συνήθως υφίσταται κάποιες προσβολές πανικού έπειτα αναπτύσσει το άγχος ότι αυτό θα επαναληφθεί και μετά αρχίζει να αποφεύγει τις καταστάσεις στις οποίες πιστεύει ότι υπάρχει η πιθανότητα να νοιώσει πανικό. Τα άτομα με τη διαταραχή αυτή αρχίζουν λοιπόν να αποφεύγουν μέρη με πολύ κόσμο (διότι ντρέπονται με την ιδέα να νοιώσουν πανικό και ότι αν τους συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα υπάρχει κάποιος να τους βοηθήσει π.χ ένας γιατρός) όπως μαγαζιά, κινηματογράφο, εκκλησία κ.α.

Για να μπορέσει το άτομο να πραγματοποιήσει τις απλές καθημερινές του δραστηριότητες χρειάζεται και ζητά συνέχεια κάποιο σύντροφο να τον συνοδεύει.

Η ηλικία έναρξης της αγοραφοβίας ποικίλει αφού μπορεί να εμφανισθεί στην μετεφηβική ηλικία και την ηλικία των 35 ετών, αλλά μπορεί να εμφανισθεί και στην παιδική ηλικία.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.