Από μη ειδικούς πολλές πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις

Ψευτογιατροί, συχνά άκρως επικίνδυνοι για την υγεία ακόμα και για τη ζωή όσων εμπιστεύονται σε αυτούς το σώμα τους, είναι οι πλειονότητα των φερόμενων ως ειδικών σε θέματα αισθητικής πλαστικής χειρουργικής που δρουν στην Ελλάδα με θύματα ανυποψίαστες γυναίκες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χώρα μας οι καταγεγραμμένοι διπλωματούχοι πλαστικοί χειρουργοί-μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής είναι 160 ,ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που χειρουργούν και προβαίνουν σε ανάλογες επεμβάσεις (ενέσεις σιλικόνης , χρήση laser κ.α) σε κέντρα αδυνατίσματος και αισθητικής.

Τις καταγγελίες έκανε για πολλοστή φορά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την ευκαιρία της επικείμενης διοργάνωσης στη Θεσσαλονίκης (από 8 εως 11 Νοεμβρίου) του 5ου πανελλήνιου συνεδρίου του κλάδου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής και Επανορθωτικής Αισθητικής Χειρουργικής Ανδρέας Φουστάνος.

Μερίδιο ευθύνης μάλιστα για την παραπλάνηση των πολιτών απέδωσαν οι
εκπρόσωποι των επιστημόνων πλαστικών χειρουργών και στα μέσα ενημέρωσης που προβάλλουν για διαφημιστικούς-οικονομικούς λόγους ανάλογα κέντρα και αυτοχαρακτηριζόμενους πλαστικούς χειρουργούς.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των πλαστικών χειρουργών στην Ελλάδα πραγματοποιούνται ετησίως (επίσημα) περί τις 10.000 επανορθωτικές επεμβάσεις,σε άτομα-στην πλειονότητα τους- ηλικίας 40-50 ετών από τους οποίους το 30% είναι άνδρες και το 70% γυναίκες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση