Εκκληση για αίμα στη Ν. Υόρκη. Ετοιμη η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Oι ανάγκες για αίμα είναι ιδαίτερα αυξημένες στη Νέα Υόρκη καθώς περίπου δύο χιλιάδες πολίτες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσεϊ, μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως δήλωσε η Μέρι Τζόνσον, εκπρόσωπος της Ενωσης Νοσοκομείων της ευρύτερης περιοχής της πόλης, προσθέτοντας ότι πολλοί ακόμα τραυματίες πήγαν στα σπίτια τους μετά τη θεραπεία που τους έγινε σε διάφορα νοσοκομεία, ενώ υπάρχουν και πολλές χιλιάδες άλλοι τραυματίες που δε χρειάστηκαν νοσηλεία.

Ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού της Νέας Υόρκης ζήτησε από τους πολίτες να μην προσφέρουν φαγητό αλλά αίμα. Ανάλογες ανακοινώσεις έγιναν και από το Στρατό Σωτηρίας.

Η κ. Τζόνσον δήλωσε επίσης ότι δεν είναι σε θέση, μέχρι στιγμής, να αναφέρει το συνολικό αριθμό των τραυματιών και ανέφερε ότι έχει εγκατασταθεί ειδική τηλεφωνική σύνδεση στα νοσοκομεία όπου μπορούν να τηλεφωνούν οι οικογένειες των θυμάτων για να βρουν πού νοσηλεύονται οι συγγενείες τους.

Ετοιμη να μεταβεί στις ΗΠΑ, με διασωστικό συνεργείο συνοδευόμενο με εξοπλισμό έρευνας και διάσωσης εγκλωβισμένων, δηλώνει και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. η οποία σε ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της τονίζει ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε με την επαναλειτουργία των αεροδρομίων, να γίνει δυνατή η μετάβασή της στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση