YogaYourVoice – Αναπνεύστε σωστά  και βελτιώστε τις φωνητικές σας ικανότητες

Η ανθρώπινη φωνή είναι ένα μοναδικό και αξεπέραστο εργαλείο  τόσο της καθημερινής μας  έκφρασης, όσο και της πιο απαιτητικής και σαγηνευτικής καλλιτεχνικής μουσικής δημιουργίας, όπως η όπερα.

Η ομιλία μας, απολύτως ιδιαίτερη και ξεχωριστή, είναι δείγμα της καλλιέργειάς μας, αλλά και στοιχείων του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μας.

Από την απλή καλημέρα μας έως μία επαγγελματική παρουσίαση ή μία βαρυσήμαντη δημόσια ομιλία, ο τρόπος με τον οποίο χειριζόμαστε την φωνή μας δημιουργεί τις αντίστοιχες εντυπώσεις που εκλαμβάνουν οι γύρω μας είτε για τη διάθεση και τα συναισθήματά μας, είτε για την αξιοπιστία και την υπευθυνότητά μας.

Είναι ο ήχος με την μεγαλύτερη διείσδυση στον  ψυχισμό του ακροατή!

 Ο ήχος της φωνής μας παράγεται από δονήσεις των φωνητικών μας χορδών, λόγω του αέρα που εκπνέεται από τους πνεύμονες. Το τελικό, προσωπικό φωνητικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται από το συνδυασμό και έλεγχο πολλών επιμέρους στοιχείων, μεταξύ των οποίων η γλώσσα, η μαλακή υπερώα, τα χείλη, η στοματική κοιλότητα, ο φάρυγγας κ.ά.

Το φωνητικό εύρος καθορίζεται από τη συχνότητα των ταλαντώσεων των φωνητικών χορδών, η οποία επηρεάζεται από το μήκος και το πάχος των φωνητικών χορδών. Η δυναμική και η ένταση της φωνής εξαρτώνται  από τη δύναμη  και την ποσότητα του αέρα κατά την εκπνοή.

Επομένως, ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τη λειτουργία της αναπνοής μας προσδιορίζει με τρόπο καθοριστικό τη φωνητική μας ταυτότητα.

Έχοντας ως ζητούμενο την πλήρη και πλούσια φωνή που θα κρατήσει τον ακροατή ή τον συνομιλητή μας , πρέπει ταυτόχρονα να μπορούμε να εκφράσουμε με τον καλύτερο τρόπο την προσωπική μας αλήθεια…

 Εστιάζοντας  στην αναζήτηση  της  εξέλιξης και καλλιέργεια της φωνής, η μέθοδος YogaYourVoice αποτελεί  την ενδεδειγμένη παιδαγωγική πρόταση του 21ου αιώνα στον χώρο των τεχνών και του θεάματος. Είναι μια σύγχρονη πρακτική που ενεργοποιεί το σώμα και τη φωνή, συνδυάζοντας τεχνικές της Yoga με την τεχνική της φωνητικής.

Η μοντέρνα εκδοχή της πανάρχαιας πρακτικής της Yoga βασίζεται στην άσκηση, την ευκινησία και την αναπνοή, με σκοπό  την τόνωση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας.

Το YogaYourVoice λειτουργεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο. Με τον συγκερασμό σειράς στάσεων γιόγκα, σωστής αναπνοής, φωνητικών ασκήσεων και ποικίλων θεραπευτικών φωνητικών ήχων, το YogaYourVoice απελευθερώνει τη φωνή, αφυπνίζει την αυτοσυνειδητοποίηση  και ξεμπλοκάρει τα chakras, ώστε ο ασκούμενος να εξελιχθεί σε υγιή, ολοκληρωμένο και εκφραστικό performer ή ομιλητή.

Με το YogaYourVoice ανακαλύπτει την αληθινή του φωνή και έκφραση, που συνδέονται με τα επτά ενεργειακά κέντρα του σώματος, τα chakras.

Τα μπλοκαρισμένα chakras ευθύνονται για τη φωνητική/τονική αστάθεια, τον φόβο της σκηνής (αλλά και γενικότερα τον φόβο της έκθεσης), την ανασφάλεια, την ευκινησία της φωνής, τη συναισθηματική αποστασιοποίηση στην έκφραση, τη δυσκολία της πρόσληψης της πληροφορίας, τη σύγχυση, την έμπνευση, την δημιουργικότητα κ.ά..

 Η μέθοδος απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να εξελιχθούν και να βελτιωθούν εργασιακά (performers) και ψυχικά, ενόσω καλούνται να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

YogaYourVoice – funny yogalizing moments

Ταυτόχρονα οι αποτελεσματικές ασκήσεις αναπνοής οξυγονώνουν τους ιστούς, τα όργανα και τους αδένες σε ολόκληρο το σώμα, βοηθώντας το να καθαρίσει από πλήθος τοξινών. Πρόκειται για την πιο αποτελεσματική θεραπευτική πρακτική αποτοξίνωσης, που μας προσφέρει ποιότητα ζωής και καλή διάθεση.

 Όπως είχε επισημανθεί ήδη από τον Πυθαγόρα, κάθε ουράνιο σώμα, ακόμα και κάθε άτομο, παράγει συγκεκριμένους ήχους με την κίνησή του, τον ρυθμό του και τον παλμό του.

Το σύνολο των ήχων συνθέτει την παγκόσμια αρμονία, στην οποία κάθε στοιχείο διατηρεί τα χαρακτηριστικά του και τη λειτουργία του, και συνεισφέρει στο όλον. Γιόγκα σημαίνει “ένωση” και μέσω της ένωσης σχηματίζεται το “όλον”.

Εναρμονίζοντας όλα τα στοιχεία στο σώμα μας βρίσκουμε  τον αυθεντικό μας εαυτό, την αυθεντική μας φωνή και την ειλικρινή μας αυτοέκφραση.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!