Λογισμικό πρόγραμμα για τη διάγνωση εμφράγματος

Ενα λογισμικό πρόγραμμα ελέγχου μπορεί με ακρίβεια να διαγνώσει ένα έμφραγμα ακόμα και αν μερικές πληροφορίες τις οποίες χρειάζεται το πρόγραμμα λείπουν, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τεύχος Απριλίου του επιστημονικού περιοδικού Annals of Emergency Medicine.

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε περισσότερους από 2000 ενήλικες, με στηθάγχη, που επισκέφθηκαν το τμήμα επειγόντων περιστατικών και αναγνώρισε τα άτομα τα οποία παρουσίαζαν έμφραγμα σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί με την εισαγωγή χαρακτηριστικών του ασθενή όπως η στηθάγχη και άλλα συμπτώματα, τη φαρμακευτική αγωγή του ασθενή, τα αποτελέσματα των ιατρικών του εξετάσεων και τα αποτελέσματα του ηλεκτροκαρδιογραφήματος.

Αν και οι γιατροί έχουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν τις περισσότερες περιπτώσεις εμφράγματος, το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε για να μειώσει το μικρό ποσοστό των εμφραγμάτων που δε διαγιγνώσκονται.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι περίπου ένα ποσοστό 2-5% των ασθενών με έμφραγμα δεν διαγιγνώσκεται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Οι επιστήμονες εφαρμόζοντας το πρόγραμμα διαπίστωσαν ότι κατά μέσο όρο ένα 5% των πληροφοριών που χρειάζονται για το πρόγραμμα υπολείπεται. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα το ποσοστό αυτό μπορεί να φτάνει και το 35%. Παρόλ’ αυτά το πρόγραμμα έκανε ακριβή διάγνωση εμφράγματος σε ποσοστό 95%, αναγνωρίζοντας τα 121 από τα 128 περιστατικά εμφράγματος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση