ψειρεσ του εφηβαίου | δοντια και παθησεις | εμβολιο φυματιωσησ | καρδια φτερουγισματα

Ειδικό πρόγραμμα για κοιμισμένους οδηγούςΤο ευρωπαϊκό πρόγραμμα AWAKE, του οποίου αντικειμενικός στόχος είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία οφείλονται στα περιορισμένα αντανακλαστικά των οδηγών λόγω κόπωσης και υπνηλίας, προωθεί στην Ελλάδα, η ΕΛΠΑ.

Το πρόγραμμα αυτό, του οποίου εμπνευστές και συντονιστές είναι έλληνες επιστήμονες, φιλοδοξεί να περιορίσει τα περιστατικά τέτοιων ατυχημάτων και επομένως να συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας διεθνώς.

Είναι τέτοιο το μέγεθος της σημασίας του προγράμματος AWAKE ώστε, τόσο η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου -FIA, όσο και η Διεθνής Ένωση Τουρισμού -ΑΙΤ το έθεσαν υπό την αιγίδα τους.

Η ΕΛΠΑ οργανώνει στην Ελλάδα δημοσκόπηση, βασισμένη σε ειδικό πρόγραμμα, τα αποτελέσματα της οποίας θα αξιοποιηθούν από την επιστημονική ομάδα του προγράμματος για τον τελικό σχεδιασμό του συστήματος, το οποίο προορίζεται να ενσωματωθεί μελλοντικά στα αυτοκίνητα.

H αρχή λειτουργίας του AWAKE

Το σύστημα AWAKE αποτελείται από ηλεκτρονική συσκευή παρατήρησης των αντιδράσεων του οδηγού και τον ειδοποιεί με ηχητικο-οπτική μέθοδο, αν διαπιστώσει ενδείξεις υπνηλίας ή κόπωσης. Στη συνέχεια τον υποχρεώνει να σταθμεύει για κάποιο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αναλάβει τις δυνάμεις του.

Φιλοδοξία όλων όσων συμμετέχουν στο πρόγραμμα AWAKE είναι να απαλλάξουν στο μέλλον τον οδηγό από τον εφιάλτη ενός ατυχήματος που μπορεί να προκληθεί από στιγμιαία απώλεια του ελέγχου του αυτοκινήτου του, η οποία μπορεί να συμβεί χωρίς να έχει ο ίδιος συνειδητοποιήσει αυτό το ενδεχόμενο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.