Επιλογή ζωής για τα σιαμαία στη Βρετανία

Ενα από τα δύο σιαμαία κοριτσάκια, τα οποία μοιράζονται κοινή καρδιά, πρέπει να επιλέξει για να κρατήσει στη ζωή ένα ζευγάρι από την πόλη Hertfordshire της Αγγλίας. Η 23χρονη γυναίκα ανακάλυψε ότι κυοφορεί τα σιαμαία με τη μία καρδιά τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από υπερηχογράφημα.

Το ζευγάρι έχει ήδη αποφασίσει τα ονόματα για τα δύο κοριτσάκια, Κόρτνεϊ και Νατάσα. Ομως οι γιατροί από το νοσοκομείο Queen Charlotte’s and Chelsea Hospital του Λονδίνου πιστεύουν τώρα ότι η Νατάσα είναι το κοριτσάκι με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να επιβιώσει, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της κοινής καρδιάς βρίσκεται στο δικό του σώμα.

Η μητέρα, Τίνα Μέι, είναι τώρα έξι μηνών έγκυος και προβλέπεται να γεννήσει με καισαρική, στο τέλος Απριλίου. Στη συνέχεια τα σιαμαία θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο Great Ormond Street Hospital του Λονδίνου όπου θα δεχθούν τη φροντίδα των ειδικών μέχρι να βρεθούν στην κατάσταση που μπορεί να γίνει η επέμβαση του διαχωρισμού.

Το πιο δύσκολο σημείο για τους γονείς είναι ότι θα πρέπει η Κόρτνει να δώσει τη ζωή της για να επιβιώσει η Νατάσα. Τα σιαμαία μοιράζονται επίσης και κοινό συκώτι, το οποίο όμως μπορεί να ξεπεραστεί, διότι οι γιατροί υποστηρίζουν ότι μπορούν να το “μοιράσουν” και στα δύο παιδιά και μετά το διαχωρισμό μπορεί να γίνει ανάπλαση.

Το παρήγορο μέρος για το ζευγάρι είναι ότι η Κόρτνει μοιάζει ακριβώς σαν τη Νατάσα, με αποτέλεσμα η τελευταία θα τους θυμίζει πάντα το κοριτσάκι που δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή. Το ζευγάρι έχει ακόμα ένα παιδί, ένα αγοράκι ηλικίας εννέα μηνών, το Ντάμιεν.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση