Το Ωνάσειο πρότυπο οργάνωσης και λειτουργίας

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουγικό Κέντρο δεν πρέπει να είναι πρωτοπόρο μόνο στον τομέα της καρδιολογίας και της καρδιοχειρουργικής. Μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και στην οργάνωση, τη λειτουργία, την οικονομική διαχείριση, την μηχανοργάνωση, τη διαχείριση γενικά του ασθενή, στην ενσωμάτωση και αφομοίωση της σύγχρονης τεχνολογίας και της καινοτομίας. Και σ’ αυτό εμπλέκονται όχι μόνο η ιατρική υπηρεσία, αλλά και η νοσηλευτική και διοικητική υπηρεσία καθώς επίσης και η διοίκηση, επεσήμανε ο υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας κ. Ε. Νασιώκας στη γιορτή κοπής της πίτας του Ωνασείου.

Ο κ. Νασιώκας εκτός από τις καθιερωμένες ευχές σε εργαζόμενους και ασθενείς αλλά και στις οικογένειές τους, συγκεκριμένα ανέφερε:” Εχουμε προσπαθήσει αρκετά τα τελευταία δύο χρόνια ώστε το Ωνάσειο να γίνει οικονομικά αυτοδύναμο και βιώσιμο. Γι’ αυτό και το έχουμε συμπεριλάβει στα νοσοκομεία εκείνα, που τα χρέη τους έχουν πρόσφατα ρυθμιστεί. Γι’ αυτό και εγκρίναμε την αύξηση του τιμολογίου των καρδιοχειρουργικών πράξεων και υπηρεσιών που προσφέρετε.

Η Κυβέρνηση έδειξε με τον τρόπο αυτό ότι θέλουμε το Ωνάσειο να παραμείνει το πρότυπο καρδιοχειρουργικό κέντρο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Κάναμε το χρέος μας, ακόμη και υπό δημοσιονομικές συνθήκες αρκετά δύσκολες. Και όπως είδαμε το ίδιο έκανε και ο δωρητής, συνεισφέροντας για επενδύσεις ιατρικού εξοπλισμού.

Γιατί όλοι μας πιστεύουμε στο κέντρο αυτό, στη σοβαρή δουλειά που εσείς κάνετε και στις υψηλού επιπέδου πολύτιμες και εξειδικευμένες υπηρεσίες που προσφέρετε. Ζητούμε από σας να συνεχίσετε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ασθενή, με πλήρη όμως συνείδηση του κόστους και με σεβασμό στο φορολογούμενο πολίτη. Πρέπει το Ωνάσειο να γίνει οικονομικά αυτοδύναμο, να μην ξαναδημιουργηθούν ελλείμματα. Και αυτό εξαρτάται εν μέρει και από σας, ιδιαίτερα τους γιατρούς και δευτερευόντως από το λοιπό προσωπικό.

Η μεταρρύθμιση, που έχουμε σχεδιάσει με τις οδηγίες του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας κ. Αλέκου Παπαδόπουλου και βρίσκεται σε εξέλιξη, επιτρέπει τη διασύνδεση του Ωνασείου με τις υπόλοιπες δομές του ΕΣΥ. Αυτό πρέπει να το αξιοποιήσετε, να δημιουργήσετε συνεργασίες με άλλες μονάδες της Ελλάδας και του Εξωτερικού, να πάρετε και δώσετε τεχνογνωσία.”

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση