ηπατικη εγκεφαλοπαθεια συμπτωματα | ραιβοκρανο | αιμαγγειώματα ήπατος | ηλεκτοφορηση αιμοσφαιρινης

Αγώνας ζωής 27χρονης μετά από μεταμόσχευση καρδιάς στο ΩνάσειοΕπιτυχημένα ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση καρδιάς στην 27χρονη Ειρήνη Μαρκοπούλου στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, που πάσχει σπό μια σπάνια νόσο του μυοκαρδίου (μυοκαρδιοπάθεια). Στις περιπτώσεις αυτές, όταν εξαντληθούν τα περιθώρια που δίνει η συντηρητική αγωγή, η μεταμόσχευση είναι η μόνη ελπίδα για τον άρρωστο.

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράστηκε από τους θεράποντες γιατρούς, καθώς το στάδιο της νόσου ήταν αρκετά προχωρημένο με αποτέλεσμα να εμφανίζονται τα τελευταία 24ωρα πριν τη μεταμόσχευση σημεία ανεπάρκειας πολλών ζωτικών οργάνων κατά τη νοσηλεία στην Εντατική Μονάδα.

Τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης θα μπορούσαν να ήταν πολύ περισσότερο ενθαρρυντικά, αν είχε καταστεί δυνατό να πραγματοποιηθεί σε πιό πρώϊμο στάδιο της νόσου. Το μόσχευμα βρέθηκε τελικά τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής από το Διαβαλκανικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, από όπου ξεκίνησε γέφυρα ζωής για την ταχεία αερομεταφορά του και τη διενέργεια της μεταμόσχευσης στην Αθήνα.

Να σημειωθεί οτι η οικογένεια έχασε πριν λίγα χρόνια τον αδερφό της Ειρήνης από το ίδιο νόσημα. Οι ευαισθητοποιημένοι γονείς βρήκαν τη δύναμη να δωρίσουν τα υγιή όργανα του παιδιού τους, χαρίζοντας έτσι "ζωή" με τον πλέον γενναιόδωρο τρόπο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.