Κακομαθημένα τα παιδιά στην Αμερική

Το 80% των Αμερικανών και τα 2/3 των γονέων δηλώνουν ότι σήμερα τα παιδιά είναι πιο κακομαθημένα από ό,τι ήταν πριν 10 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης που δημοσιεύεται στο Αμερικανικό περιοδικό Τάιμ.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι τα παιδιά επηρεάζουν σημαντικά την οικογένεια τους σε σύγκριση με ό,τι συνέβαινε πριν από μια δεκαετία και το 48% των ερωτηθέντων παραδέχθηκε ότι τα παιδιά έχουν ενεργό ρόλο στη λήψη των οικογενειακών αποφάσεων.

Το 35% των γονέων δηλώνουν ότι είναι περισσότερο ανεκτικοί με τα παιδιά τους από ότι ήταν οι δικοί τους γονείς, ενώ το 75% αποκαλύπτουν ότι τα παιδιά σήμερα κάνουν πολύ λιγότερες αγγαρείες σε σύγκριση με αυτά που έκαναν τα παιδιά πριν από 10 ή 15 χρόνια.

Οι ενήλικες ωστόσο εκφράζουν την ανησυχία τους για το “βομβαρδισμό” των διαφημίσεων που δέχονται καθημερινά τα παιδιά και το 71% των γονέων εκτιμούν ότι τα παιδιά τους εκτίθενται σε ένα καταιγισμό διαφημίσεων για παιχνίδια που οι γονείς είναι αδύνατον να μπορέσουν να τους προσφέρουν.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας οι διαφωνίες μεταξύ γονέων και παιδιών εστιάζονται κυρίως στο καθαρισμό των δωματίων γεγονός για το οποίο μπορεί να ξεσπάσουν φοβεροί καυγάδες επισημαίνει το 62% των γονέων.

Το 55% των γονέων δηλώνουν ότι οι συγκρούσεις ανάμεσα στα αδέλφια προκαλούν ένταση στην οικογένεια και ένας καθημερινός καυγάς, όπως αποκαλύπτει το 48% των γονέων, είναι το γεγονός ότι τα παιδιά αρνούνται να πάνε νωρίς το βράδυ για ύπνο .

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρία “Χάρις Ιντεράκτιβ” για το περιοδικό Τάιμ και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN . Ρωτήθηκαν 1.015 Αμερικανοί ενήλικες στις 17 και 18 Ιουλίου. Η απόκλιση σφάλματος εκτιμάται συν-πλήν 3,1%.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση