Εμμηνόπαυση και Οστεοπόρωση

Για τη σιωπηρή νόσο, την οστεοπόρωση, που μπορεί να προξενήσει σε μία γυναίκα έως και επώδυνα κατάγματα μετά την εμμηνόπαυση, επιφέροντας απώλεια κινητικότητας, ανεξαρτησίας και αυτοεκτίμησης, θα μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, την Τετάρτη 23 Μαΐου, στα πλαίσια ενημερωτικής διάλεξης-συζήτησης.

Η εμμηνόπαυση είναι η αρχή μίας νέα περιόδου στη ζωή και την υγεία της γυναίκας, με νέες ευκαιρίες και νέες ελευθερίες. Δυστυχώς όμως συνοδεύεται από αυξημένους κινδύνους για την υγεία: οστεοπόρωση, καρδιαγγειακές παθήσεις, νόσο Alzheimer, καρκίνο του μαστού και του ενδομητρίου.

Στη διάλεξη-συζήτηση θα μιλήσουν ο καθηγητής κ. Γ. Καρατζάς και ο επίκουρος καθηγητής κ. Γ. Χριστοδουλάκος από τη Β Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και ο κ. Ν.Τσακαλάκος, διευθυντής του τμήματος Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Οστεοπόρωσης του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ.

Την έναρξη της εκδήλωσης θα κηρύξει ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Δ. Αβραμόπουλος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Τεχνόπολις κ. Φ. Παπαθανασίου.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100) απόψε το βράδυ στις 20:00 και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση