Το AIDS αφήνει πίσω μιά ολόκληρη γενιά απο ορφανά.

Το AIDS αφήνει πίσω μιά ολόκληρη γενιά απο ορφανά.Υπολογισμοί της Παγκοσμίου Οργανώσεως Υγείας θεωρούν οτι 16.000.000 παιδιά στην Αφρική έχουν χάσει τουλάχιστον ένα γονέα με AIDS και πολλά πάσχουν απο την νόσο και τα ίδια. Εκτιμούν μάλιστα οτι σε 10 χρόνια ο αριθμός αυτός θα ανέλθει στα 28.000.000.

Κάποια απο αυτά τα παιδιά είναι τυχερά και φιλοξενούνται στα ορφανοτροφεία. Πολλά έρχονται εγκαταλελειμένα σε νοσοκομεία και ποτέ δεν γνώρισαν ούτε τι σημαίνει μητέρα ούτε είχαν ποτέ σπίτι. ‘Όταν οι γονείς πεθαίνουν, κανείς συγγενής δεν θέλει αυτά τα παιδιά’ δηλώνει ο ιατρός Angelo D’Agostino, ένας εκ των εθελοντών που έχουν σπεύσει στην Κένυα.

Οι προοπτικές για αυτά τα παιδιά δεν αφήνουν περιθώρια ελπίδας. Ακόμη και εαν δεν έχουν μολυνθεί απο τον ιό-και τα περισσότερα δεν είναι- είναι καταδικασμένα να μείνουν περιθωριοποιημένα, ανεκπαίδευτα και υποσιτιζόμενα.

Αλλά χειρότερη είναι φυσικά η προοπτική αυτών που έχουν μολυνθεί όπως η Rose Gacheri που πέθανε σε ηλικία 9 χρόνων. Πριν απο αυτό πέρασε τρία χρόνια σε ένα παιδικό σταθμό της Κένυα, ‘καταφύγιο’ απο την εγκατάλειψη της στους δρόμους οπου ζούσε απο τα τέσσερα της…

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση