πονος στα δεξια στην ανω κοιλια | ανεμογκαστρι | πολφοσ στα δοντια | ειλεος | proteinouria skulos

Το AIDS αφήνει πίσω μιά ολόκληρη γενιά απο ορφανά.Υπολογισμοί της Παγκοσμίου Οργανώσεως Υγείας θεωρούν οτι 16.000.000 παιδιά στην Αφρική έχουν χάσει τουλάχιστον ένα γονέα με AIDS και πολλά πάσχουν απο την νόσο και τα ίδια. Εκτιμούν μάλιστα οτι σε 10 χρόνια ο αριθμός αυτός θα ανέλθει στα 28.000.000.

Κάποια απο αυτά τα παιδιά είναι τυχερά και φιλοξενούνται στα ορφανοτροφεία. Πολλά έρχονται εγκαταλελειμένα σε νοσοκομεία και ποτέ δεν γνώρισαν ούτε τι σημαίνει μητέρα ούτε είχαν ποτέ σπίτι. ‘Όταν οι γονείς πεθαίνουν, κανείς συγγενής δεν θέλει αυτά τα παιδιά’ δηλώνει ο ιατρός Angelo D'Agostino, ένας εκ των εθελοντών που έχουν σπεύσει στην Κένυα.

Οι προοπτικές για αυτά τα παιδιά δεν αφήνουν περιθώρια ελπίδας. Ακόμη και εαν δεν έχουν μολυνθεί απο τον ιό-και τα περισσότερα δεν είναι- είναι καταδικασμένα να μείνουν περιθωριοποιημένα, ανεκπαίδευτα και υποσιτιζόμενα.

Αλλά χειρότερη είναι φυσικά η προοπτική αυτών που έχουν μολυνθεί όπως η Rose Gacheri που πέθανε σε ηλικία 9 χρόνων. Πριν απο αυτό πέρασε τρία χρόνια σε ένα παιδικό σταθμό της Κένυα, ‘καταφύγιο’ απο την εγκατάλειψη της στους δρόμους οπου ζούσε απο τα τέσσερα της...

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.