Για πιο ασφαλή τρόφιμα στην Ευρώπη

Το πρώτο Πανευρωπαϊκό συνέδριο για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων στην Ευρώπη διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τροφίμων Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών…

Continue ReadingΓια πιο ασφαλή τρόφιμα στην Ευρώπη

Φυλλικό οξύ κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου

Η επαρκής πρόσληψη φυλλικού οξέος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου στις γυναίκες μέχρι και 40%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα διεθνούς μελέτης που δημοσιεύονται στο τελευταίο…

Continue ReadingΦυλλικό οξύ κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου

Οι διαβητικοί αγνοούν τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα

Το 68% των διαβητικών δε γνωρίζει ότι διατρέχει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, την πρώτη αιτία θανάτου στα άτομα με διαβήτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη του Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρίας…

Continue ReadingΟι διαβητικοί αγνοούν τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα

Φίλτρο τσιγάρου με αντιοξειδωτικά προστατεύει καλύτερα από τον καπνό

Η προσθήκη αντιοξειδωτικών στο φίλτρο του τσιγάρου μπορεί να μειώσει τις αρνητικές επιδράσεις του καπνού, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του American Association for the Advancement of…

Continue ReadingΦίλτρο τσιγάρου με αντιοξειδωτικά προστατεύει καλύτερα από τον καπνό

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης για τσάγια που περιέχουν Illicium verum

Απαγορεύτηκε με απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) η διακίνηση και διάθεση όλων των φαρμακευτικών και φυτικής προέλευσης προϊόντων (τσάγια) που περιέχουν το βότανο Illicium verum (Badiane Chine). Το βότανο…

Continue ReadingΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης για τσάγια που περιέχουν Illicium verum