τρυπημα απο συριγγα | παλινδρομη στην 5η εβδομαδα | καρκινος λεπτου εντερου | μηνισκος εκφυλιση | αποκολληση

Κατάγματα κροταφικού οστού


Οφείλονται σε κακώσεις του κρανίου και διακρίνονται σε επιμήκη και εγκάρσια. Τα επιμήκη είναι τα συχνότερα (80%) και γίνονται κατά τον επιμήκη άξονα του λιθοειδούς οστού, όταν το κτύπημα έγινε στην κροταφική ή βρεγματική χώρα.

Συνοδεύονται από αιμορραγία στο μέσο ους, διάτρηση τυμπάνου και απεξάρθρωση των ακουστικών οσταρίων με αποτέλεσμα βαρηκοΐα αγωγής. 15% παρατηρείται προσωρινή παράλυση του προσωπικού νεύρου.

Τα εγκάρσια (20%) γίνονται κατά τον κάθετο άξονα του λιθοειδούς μετά από πλήξη στην ινιακή ή μετωπιαία χώρα. Προκαλούν βλάβη στο έσω ους με αποτέλεσμα νευροαισθητήρια βαρηκοΐα συνήθως μόνιμη, νυσταγμό και έντονη ζάλη. 50% εμφανίζεται παράλυση προσωπικού.

Αντιμετωπίζονται με χορήγηση αντιβιοτικών και παρακολούθηση όπως τα κατάγματα της βάσης του κρανίου.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.