αθλητισμος και υγεια | γιατι κανει κακα μετα το φαγητο | αφθες στομα | περιοδος χωρις αιμα

ΒΛΕΦΑΡΙΤΙΔΑ


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Βλεφαρίτιδα είναι η φλεγμονή του χείλους των βλεφάρων. Είναι μία πολύ συνηθισμένη εξωτερική πάθηση του οφθαλμού.

Αίτια

Η αιτιολογία της δεν είναι σαφής αλλά σίγουρα πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν η σμιγματόρροια και ο σταφυλόκοκκος. Η βλεφαρίτιδα μπορεί να οφείλεται σε χρόνια λοίμωξη των βάσεων των βλεφαρίδων από σταφυλόκοκκο ή σε δυσλειτουργία των αδένων των βλεφάρων που συχνά συνοδεύεται με σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

Κλινική εικόνα

Τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι το κάψιμο, το αίσθημα ξένου σώματος, η φωτοφοβία και ο σχηματισμός πιτυρίδας ή εφελκίδων στη ρίζα των βλεφαρίδων. Επίσης λόγω της σχέσεως των βλεφάρων με τον βολβό του οφθαλμού μπορεί να εμφανίζονται δακρύρροια, επιπεφυκίτιδα ενώ μεγάλη ενόχληση προκαλεί στους χρήστες φακών επαφής.

Αντιμετώπιση

Η θεραπεία της βλεφαρίτιδας είναι πολύ δύσκολη. Σημαντικό είναι να πληροφορείται ο ασθενής ότι η πλήρης θεραπεία μπορεί να μην είναι δυνατή αλλά συνήθως η ελάττωση ή εξέλιξη των συμπτωμάτων είναι εφικτή. Βάση της θεραπείας είναι η καθημερινή υγιεινή των βλεφάρων. Επικουρικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν τοπικά συνδυασμός αντιβιοτικών και κοτρικοστεροειδών σε κολλύρια ή αλοιφές και τεχνητά δάκρυα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.